Élet-Stílus

Így néz ki most a pokol kapuja, két nap alatt befoltozták a japánok – FOTÓ

Még napokkal ezelőtt megírtuk, hogy Japánban, egészen pontosan Fukuokában egy forgalmas közlekedési csomópontnál egyszerűen megnyílt a föld és egy hatalmas lyuk keletkezett a város közepén.

Így néz ki most a pokol kapuja, két nap alatt befoltozták a japánok – FOTÓ 1
Mashable

A híradások szerint az egész csupán pár kisebb lyukkal kezdődött, ám hamarosan jött a teljes beomlás, ami hatalmas pusztítást végzett. A nagyjából 30 méter átmérőjű lyuk több szempontból is szerencsés helyen keletkezett, ugyanis a közelben volt egy nagy vasútállomás is, a szakemberek szerint, ha ott történik a beomlás, akkor rengetegen haltak volna meg a nem mindennapi szerencsétlenségben.

A korábbi hírek szerint a városvezetés rögtön megkezdte a helyreállítást, ám akkor még senki nem gondolta volna, hogy

mindössze két nap

alatt már járhatóvá tudják tenni az útszakaszt, amelynek még a környékét is kiürítették, tartva az újabb omlásoktól. A munkások villámgyorsan elkezdték feltölteni a lyukat, helyrehozni a környéken kárt szenvedett elektromos hálózatot, majd végül nekiláttak az útburkolat helyreállításának is.

A gyors, tervezett, precíz munka hamar meg is hozta a gyümölcsét. A katasztrófa után pár nappal már az átfestések is fel voltak festve. Az előtte utána kép pedig valami elképesztő, az új utcaképen szinte fel sem lehet fedezni, hogy napokkal korábban a kereszteződésben még egy

30 méteres lyuk tátongott.

Így néz ki most a pokol kapuja, két nap alatt befoltozták a japánok – FOTÓ 2
Kép: Independent

A fotón a bal oldalon látható az óriási lyuk, a jobb oldalon pedig a már befoltozott útszakasz. A japánok munkamorálja mindenképp megsüvelegendő.

A fukuokai gyorsaság különösen szembeötlő, pláne ha eszünkbe jut, hogy az Örs vezér téren lévő, Sugár és Árkád bevásárlóközpontokat összekötő gyalogosok által használt híd idestova már másfél hónapja le van zárva, mert felújítják.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik