Élet-Stílus

Végre elhagyhatja a plázát a szelfikért tartott jegesmedve

Persze lehet, hogy csak ideiglenesen…

Emlékszik mindenki a kínai bevásárlóközpontban mutogatott jegesmedvére?

Nyáron írtunk róla, hogy óriási a felháborodás amiatt, hogy egy jegesmedvét tartanak kis kifutón, mesterséges fények között egy kantoni plázában.

A depressziós állatról készült videó nyomán tört ki a botrány, ezt most újra megmutatjuk, hogy ne kelljen kattintgatni

A felvételek láttán százezrek írtak alá online petíciót a Pizza nevű három éves hím kiszabadításáért. Remek hírünk van:

a tiltakozás úgy tűnik, meghozta a gyümölcsét.

A Grandview pláza hozzájárult, hogy Pizza ideiglenesen visszakerüljön abba az parkba, ahol született, és ahol szülei jelenleg is tartózkodnak. Azért ideiglenesen, mert nem kizárt, hogy a bevásárlóközpontban nekikezdenek az akvárium rész átalakításának.

A Humane Society International állatvédő szervezet részéről Dr. Peter Li nyilatkozott az ügyben, aki nagy örömmel fogadta a fejleményeket, bár elmondta azt is, hogy a megoldásnak véglegesnek kell lennie, mert egyszerűen képtelenség olyan körülményeket biztosítani egy bevásárlóközpontban, ahol megfelelően tartható lenne egy ekkora állat – írja a Daily Mail. Li szerint mindenképp örömteli, hogy Pizza három év után végre megláthatja az égboltot, megérezheti a friss levegő illatát, és hogy milyen érzés a napsütésben sétálni.

A Capital Animal Welfare Association állatvédői szerint a pláza illetékeseinek tanulnia kellene az esetből, a felháborodásból, és nem szabad újra visszakényszeríteniük az állatot a szörnyű körülmények közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik