Élet-Stílus

Öt perc alatt 280 000 000 000 forintot költöttek

Elstartolt az Alibaba/Aliexpress november 11-i, Single's day-hez kapcsolódó akciója, amiről már mi is írtunk nemrég egy kisokost. Meg is érkeztek az első számok: 4 perc 52 másodperc alatt érték el az egymilliárd dolláros, azaz 280 milliárd forintos forgalmat. És még közel sincs vége, írja a Forbes.

Sencsenben gála előzte meg az éjféli “nyitást”, amit százmilliók néztek és ahol kiderült, az Alibaba okostelefonos alkalmazás felhasználóinak háromnegyede 35 év alatti. Úgy volt, hogy az esemény nagykövete Katy Perry lesz, ám ő családi okokra hivatkozva lemondta az estet,

helyére pedig David Beckham ugrott be.

Így azért érthető, hogy felesége, Victoria Beckham, aki nemrég Hongkongban nyitott üzletet, miért töltött fel egy olyan képet Instagramra, amin Jack Mával, az Alibaba-csoport elnökével látható.

Great to meet #JackMa tonight here in Shenzhen! 🇨🇳 X VB

Victoria Beckham (@victoriabeckham) által közzétett fénykép, 2016. Nov 9., 05:23 PST

Frank Lavin, a Forbes egyik munkatársa elmondta, szükségszerű, hogy egy márkának 2016-ban három stratégiája legyen:

  • egy a kínai piacra,
  • egy a globális piacra
  • és egy az Alibabára/Aliexpress-re.

Az amerikaiak mindent visznek

Nem tudni, hogy mekkora hatással vannak a Trump megválasztását követő devizaingadozások a rendelésekre, viszont az első tíz perc után kiderült, hogy az amerikai márkák iránt a legnagyobb az érdeklődés. A sort a japán és a kínai eladók folytatják.

Fejlécképünk David Beckham Instagramjáról származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik