Élet-Stílus

Ráfázhat a divatcég, hogy belerúgott Trumpba

Roppant rosszul megy az üzlet a Macy'snek, ami gyaníthatóan nem csak az elmúlt enyhe tél eredménye. Aki kikezd Donald Trumppal, azt fejbekólintja a jóisten.

2015 júliusa óta tart a hadakozás a Macy’s áruházlánc és Donald Trump között. Akkor a Macy’s közölte, leszedi a Trump-márkás férfiruházatát a polcokról, amiért az akkor még csak egyik republikánus elnökjelölt a mexikóiakat ekézte. Válaszul Trump bojkottot hirdetett a lánc ellen. Terry Lundgren, a cég elnöke most, hogy Trump elnök lett, kijelentette:

Másfél évvel ezelőtt meghoztuk a döntésünket, és kiállunk e döntés mellett.

Lundgren diplomatikusan azt mondta, nem akarnak politizálni azzal, hogy politikusokkal adnak el ruhákat. Trump bojkottja amúgy nem jött be a Macy’snek, sok vásárló elpártolt tőlük, több mint 40 százalékot estek a részvényeik azóta. Persze ebben benne lehetett az is, hogy a szokatlanul enyhe tél miatt az erős profiljuk, a téli ruházat nem fogyott túlzottan.

Mindenesetre akár Trump miatt, akár nem, de a lánc nagy bajban van, 2017-ig száz boltjukat tervezik bezárni. Becsukják egy nagy üzletüket San Franciscóban is, az ingatlant is eladják, amiből reményeik szerint negyedmilliárd dollár folyik majd be.

(The Street)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik