Élet-Stílus

Öt testvér, akikről ezentúl sokat fog hallani

A 18 éves Malia Ann és a 15 éves Natasha Obama életére az elmúlt nyolc évben édesapjuk miatt egy átlagos tinédzseréhez képest jóval nagyobb figyelem irányult. Bár az újonnan megválasztott Donald Trumpnak - egy kivétellel - minden gyereke felnőtt már, rájuk is hasonló vár az elkövetkezendő négy évben.

Trump háromszor volt házas:

  • első feleségétől, Ivana Trumptól (1977-1992) született ifjabb Donald Trump, Ivanka Trump és Eric Trump,
  • a másodiktól, Marla Ann Maples-től (1993-1999) Tiffany Trump,
  • a harmadiktól, Melania Trumptól (2005-ben házasodtak össze, és azóta is együtt vannak) pedig ásítozásával azonnal világhírűvé vált Barron Trump.

Ebben az írásban most a gyerekekkel foglalkozunk, az új first ladyvel (illetve érintőlegesen a két másik feleséggel) pedig egy másikban.

Ifj. Donald Trump

A legfiatalabb testvér az év utolsó napján lesz 39 éves, két édestestvérével, Ivankával és Erickel ők a Trump Organization ügyvezető alelnökei. Édesanyja származása révén folyékonyan beszél csehül, és a legközelebb anyai nagyszülei állnak hozzá. A pottstowni Hill School magániskolában tanult, ami az egyetemre készíti fel a tanulókat. Ezután Philadelphiában tanult, egészen pontosan Pennsylvania Egyetemhez tartozó Wharton Schoolban, ahol közgazdász diplomát szerzett.

Nem ismeretlen az amerikaiak számára: 2006 és 2015 között folyamatosan feltűnt a The Apprentice nevű valóságshow-ban. A sorozat célja egyébként az volt, hogy embereket versenyeztettek, a győztes pedig Donald Trumpnál dolgozhatott gyakornokként. A 2016-os republikánus konvenció második estéjén felszólalt, sőt, delegálták is.

Majdnem napra pontosan 11 évvel ezelőtt, november 12-én vette el feleségül Vanessa Kay Haydon, dán és zsidó származású modellt, aki egyébként pszichológiát tanult. Megismerkedésük nem éppen hétköznapi volt: az idősebb Donald Trump egy divatbemutatón vette észre a manökent, akit aztán felkutatott a backstage-ben, és bemutatta a fiának, írja a New York Times. Megismerkedésük és házasságuk után öregbítették a családi hagyományt, nekik is öt gyerekük született: a legidősebb most múlt kilenc éves, a legfiatalabb pedig mindössze négy.

Testvérével, Erickel szeretnek Afrikában vadászni, és amikor ez 2012-ben kiderült, nem is próbálta meg védeni magukat: azt mondta,

vadászok nélkül nem jutna pénzhez a kontinens, és bár az ökológiai tudatosság kedves dolog, nem termel hasznot.

Ivanka Trump

Az idősebb lánytestvérről az is hallhatott már, akit hidegen hagy a politika: Ivanka Trump ugyanis a divatiparban is megvetette a lábát – igaz, kevés sikerrel. Az elmúlt néhány évben több cég is beperelte, mert szerintük lopta a dizájnjukat, legutoljára talán az Aquazzura. Szőrmehasználata miatt közellensége a PETA-nak, ráadásul idén egy sálját is bevonták a hatóságok, mivel nem felelt meg a gyulladással kapcsolatos biztonsági előírásoknak. Az is kiderült már, hogy a legtöbb terméke az Államokon kívül készül.

Ha legyintenétek, és azt mondanátok, nincs új a nap alatt, akkor mutatjuk, milyen szinten klónozza a Trump nevével fémjelzett márka a dizájner cipőket. Balra az eredeti, jobbra a másolat.

23-altuzarra-trump-w710-h473

A 35 éves nő korábban modell volt, szülei kilenc éves korában váltak el, ő pedig később bentlakásos iskolába járt, amit úgy írt le,

mintha a pokolban lett volna, amíg a barátai New Yorkban mókáztak.

Ő is a Whartonon végzett, ahol cum laude végzett, és közgazdász diplomát szerzett 2004-ben. Angolul és franciául beszél, csehül viszont csak alig. 2007-ben saját nevével fémjelzett ékszermárkát hozott létre, amiben főleg gyémántból és aranyból készült kiegészítőket találunk. Eleinte a Madison sugárúton volt a flagship bolt (szó szerinti fordításban zászlóshajó üzlet, azt a helyiséget hívják így, aminek az enteriőrje a leginkább kidolgozott, és ami bemutatja, hogy mit képvisel a márka), aztán átköltöztették a Sohóba, de végül azt is bezárták. A mostani flagship a Trump Towerben található, de kapni az ékszereket szerte az Államokban, Kanadában, de még az Egyesült Arab Emírségekben is.

Szerepelt a Seventeen, a Forbes, a Harper’s Bazaar és az Elle Mexico címlapján, vonult a Versace és a Thierry Mugler kifutóján és készített kampányt többek között a Tommy Hilfigerrel is.

Thank you North Carolina! 😘

Ivanka Trump (@ivankatrump) által közzétett videó, 2016. Nov 2., 13:07 PDT

Testvéréhez, Donaldhoz hasonlóan ő is szerepelt a The Apprentice-ben, de vezette a Miss Teen USA szépségversenyt és volt meghívott zsűritag az itthon A kifutó néven futó valóságshow-ban is, 2003-ban pedig a Born Rich (magyarul gazdagnak született) dokumentumfilmben mutatták meg a példáján keresztül azt, hogy milyen volt felnőni az Államok egyik legbefolyásosabb családjában. Ő is felszólalt az idei republikánus konvención, a bevonuló zenéje pedig George Harrison Here Comes the Sun című dala volt. 2009-ben könyvet írt The Trump Card: Playing to Win in Work and Life címmel.

Politikai nézetéről úgy nyilatkozott, hogy

a 2000-es évek környékén születettekhez hasonlóan nem tudom magam kategorikusan republikánusnak vagy demokratának nevezni,

ami igazol az is, hogy 9 évvel ezelőtt 1000 dollárral támogatta Hillary kampányát, négy évvel ezelőtt viszont Mitt Romney-t támogatta.

Saját elmondása szerint a nők és Izrael szószólója, amerikai polgárként pedig tetszik neki az, amit apja csinál, lányaként viszont kicsit összetettebb a helyzet.

2005-ben elkezdett randizni Jared Kushnerrel, akivel – a fiú szülei miatt – 2008-ban szakítottak, de a következő évben egy zsidó ceremónián összeházasodtak. Három gyermekük van: Arabella 4, Joseph Frederic 3 éves, Theodore pedig idén márciusban született. Jó barátságot ápol Hillary Clinton lányával, Chelsea-vel.

Eric Trump

Eric Trump idén töltötte be a harminckettőt, a már kétszer is említett közös családi vállalkozás mellett tíz évvel ezelőtt megalapította a róla elnevezett alapítványt, ami a St. Jude gyerekkórháznak gyűjt pénzt.

We took #CharlieDog to see the #WhiteHouse today 🇺🇸

Eric F. Trump (@erictrump) által közzétett fénykép, 2016. Ápr 30., 08:37 PDT

Emellett ő a Trump Winery tulajdonosa is – a férfi ugyanis nagy borszakértő. Ő is a The Hillbe járt, viszont a Georgetown University-n végzett pénzügyi és menedzsment diplomával. 2012-ben a Forbes magazin beválogatta a 30 sikeres 30 év alatti listájára az ingatlan kategóriában,

a New York Observer pedig beválasztotta a 20 fontos filantróp fiatal közé. Érdekesség: a magazint a sógora, Jared Kushner adja ki.

Az Eric Trump Foundationön keresztül golfot is oktat, a bevétel nagy részét pedig szintén jótékony célokra ajánlják fel. Csak 2013-ban és ’14-ben ez az összeg több mint 3 millió dollár, azaz több mint nyolcmilliárd forint volt. Idén júliusban azt mondta, ebbe édesapja is több százezer dollárral szállt be, de amikor a Washington Post elkezdte beleásni magát ennek kiderítésébe, hirtelen elzárkózott a válaszadás elől.

Bár azt állítják, hogy az alapítvány közel teljes bevétele a St. Jude kórházhoz megy, az adózási papírokból kiderült, hogy ezt több alkalommal csökkentették a rendezvényszervezések költségeivel.

Három hónappal ezelőtt a CBS This Morning adásának vendége volt, ahol megkérdezték arról, mit szól édesapja nyilatkozatához, amiben azt mondta, hogy ha a lányát egyszer munkahelyi zaklatás éri, reméli, hogy gyorsan talál majd új állást. Erre Eric Trump azt válaszolta,

Ivanka fizikailag és fellépésileg is erős nő és nem engedné, hogy ilyennek kitegyék.

Tiffany Trump

A legfiatalabb lány most 23 éves, szülei pedig az ékszermárkáról nevezték el. Édesanyja Kaliforniában nevelte fel, egészen a középiskola befejezéséig ott élt. A Pennsylvaniai Egyetemen tanult szociológiát és várostervezést, és ő is beszélt a konvenció második estéjén. Többen Ross Mechanickal hozzák hírbe, akivel együtt jártak az egyetemre – a fiú édesapja egy jogi cég ingatlanokkal foglalkozó részlegének vezetője. Trump imádja az Instagramot, ahol jelenleg 300 ezer követője van. Íme egy fotó ízelítőnek, ahol nővérével látható.

🐶🎀

Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) által közzétett fénykép, 2016. Nov 7., 09:58 PST

A TheWeek néhány érdekességet is összegyűjtött a lányról, amikből kiderül, hogy

  • Borostyán-ligás volt,
  • barátja, Mechanic demokrata és Hillary Clintont támogatja,
  • a Vogue-nál volt gyakornok,
  • 17 évesen volt egy rövid életű zenei karrierje.
  • édesapja egy interjúban azt nyilatkozta, minden gyerekére büszke, ez alól viszont Tiffany egy kicsit kivétel, és
  • nem gondolja úgy, hogy az apja szexista lenne.

Barron William Trump

A legfiatalabb Trump-örökös még csak tízéves, így ő valószínűleg nem sok mindent fog fel politikailag a körülötte zajló eseményekből. Tavaly édesanyja, az új first lady, Melania Trump a Parentingnek azt mondta, kis Donaldnak szólítja a fiát, mert édesapjához hasonlóan szeret valamit felépíteni, aztán porrá zúzni és valami újat építeni helyette. Azt is megtudhattuk a zseniális interjúból, hogy minden este kaviáros arckrémmel keni be a gyerek arcát.

NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Republican president-elect Donald Trump delivers his acceptance speech as his son Barron Trump and wife Melania Trump looks on during his election night event at the New York Hilton Midtown in the early morning hours of November 9, 2016 in New York City. Donald Trump defeated Democratic presidential nominee Hillary Clinton to become the 45th president of the United States. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Forrás: Europress/Getty

Ha ez nem lenne elég bizarr, a Business Insider arról ír, hogy a negyedik születésnapjára kibérelték neki és az egész általános iskolai előkészítőnek az Intrepid Sea-Air-Space múzeumot, ahol olyan tortát szolgáltak fel, ami Trump privát hajóját formázta. Később tengeralattjárós és repülős túrákra mentek. A gyerek főleg tenisszel és baseballal üti el az időt (szó szerint), de a gazdagok sportjának, a golfnak is egyre inkább behódol. Amíg kicsi volt, Melania előszeretettel cipelte magával a manhattani Memorial-Sloan Kettering Bunny Hopra, ami a szintén gazdag gyerekek éves találkozója.

Most azért kapta fel az internet, mert végigásította apja beszédét, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik