Élet-Stílus

A világ legrosszabb ötletének tűnik, pedig óriási biznisz az araboknak homokot eladni

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 11. 09. 12:24

Korábban a témában:

A legtöbb olvasónknak valószínűleg dereng a városi legenda, melyben egy élelmes ügynök (egyes források szerint egyenesen a Lehel Hűtőgépgyáré!) hűtőket sózott rá az eszkimókra. A Hogyan adna el egy hűtőt egy eszkimónak? kérdés az elmúlt évtizedekben világszerte felbukkant az állásinterjúkon, (az eszkimónak nem is kell hűtő nem a helyes válasz, hiszen a sarkvidéken minden kellemetlenül gyorsan betonkeménnyé fagy, a gép viszont legalább állandó hőmérsékleten tartja az ételeket) hogy a munkáltató ezzel győződjön meg a jelölt gondolkodásmódjáról, és tesztelje a képességeit.

Ennél egy fokkal valódibb, de minimum ugyanannyira meglepő kérdés lenne azonban a

Hogyan adna el homokot egy sivatagos országnak?,

hiszen a globális homokpiacon immár évi közel 90 milliárd dollár, azaz 2453 milliárd forint mozog, ez pedig még gombóc sztracsatellafagyiból is soknak hangzik.

Na ez itt mind rossz homok

Igen, jól olvasták: a jókora tartalékkal rendelkező országok szép lassan átlapátolják a homokot a Közel-Keletre – Ausztrália a dubaji építkezésekhez például évi több tonnával járul hozzá, Németország a szaúdi uralkodóházat látja el, de előfordulnak a maffia által egy éjszaka alatt lecsupaszított homokos partok is, hiszen a közel-keleti homok egyszerűen

túl finom ahhoz, hogy nagyszabású építészeti csodák építéséhez használják,

így az elképzelhetetlenül gazdag országok egyszerűen importálnak egy hajónyit, ha épp egy újabb, pár száz méteres torony építéséhez van kedvük.

Fotó: Tom Olliver, Brian Wu
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.