Élet-Stílus

Kirúgtak egy rendőrt, mert széklettel teli szendvicset adott egy hajléktalannak

24.hu
24.hu

2016. 11. 07. 07:05

Az amerikai járőrt saját társai jelentették fel, mert annyira undorítónak tartották, amit tett.

Egy belső vizsgálat után kirúgtak a texasi San Antonio rendőrségétől egy öt éve ott dolgozó rendőrt, mert széklettel teli szendvicset adott egy autópálya alatti parkolóban élő hajléktalannak – jelentette a helyi sajtó. William McManus rendőrfőkapitány a kirúgásról szóló közleményében „gonosz és undorító” tették jellemezte a rendőr tettét, ami szembe megy a rendőrség alapelveivel.

A beszámolók szerint Matthew Luckhurst még májusban adta a szendvicset a hajléktalannak, majd utána eldicsekedett tettével egyik társának. A rendőr azzal büszkélkedett, hogy felvett egy székletdarabot, kenyérbe rakta, majd egy uzsonnásdobozba helyezve egy alvó hajléktalan mellé tette.

A rendőr, akinek Luckhurst elmondta, mit tett, utasította a férfit, hogy menjen vissza, és dobja ki a dobozt, de azt nem lehet tudni, hogy ezt meg is tette. A rendőrség közlemény szerint a rendőr csak azt látta, hogy Luckhurst visszament, de csak feltételezni tudja, hogy azt tényleg meg is tette.

Luckhurstot végül legalább két rendőr jelentette fel a belső vizsgálati ügyosztályon, a rendőrfőkapitány elmondása szerint azért, mert undorítónak tartották, amit tett. Az ügyet októberben vitték egy civilekből és egy rendőrökből álló bizottságnak, és mindkettő a rendőr felfüggesztését javasolta.

A döntésről azután számoltak be a közvéleménynek, hogy megtudták, a San Antonio Express News című helyi lap az esetről szóló cikken dolgozik. A város polgármestere a lapnak nyilatkozva helyes döntésnek nevezte a rendőr kirúgását, mert tette szembemegy „közösségünk értékrendjével”, és önkormányzati képviselők „szörnyűnek”, és „visszataszítónak” nevezték tettét.

A férfi fellebbez a döntés ellen. Ügyvédje elmondta: az esetről semmilyen felvétel nem készült, és szemtanúk sincsenek, miután a hajléktalant nem találták meg. Az ügyvéd azzal védekezik, hogy Luckhurst csak poénkodott társának, és valójában nem is rakta oda a székletes szendvicset.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.