Élet-Stílus

Kirúgtak egy rendőrt, mert széklettel teli szendvicset adott egy hajléktalannak

Az amerikai járőrt saját társai jelentették fel, mert annyira undorítónak tartották, amit tett.

Egy belső vizsgálat után kirúgtak a texasi San Antonio rendőrségétől egy öt éve ott dolgozó rendőrt, mert széklettel teli szendvicset adott egy autópálya alatti parkolóban élő hajléktalannak – jelentette a helyi sajtó. William McManus rendőrfőkapitány a kirúgásról szóló közleményében „gonosz és undorító” tették jellemezte a rendőr tettét, ami szembe megy a rendőrség alapelveivel.

A beszámolók szerint Matthew Luckhurst még májusban adta a szendvicset a hajléktalannak, majd utána eldicsekedett tettével egyik társának. A rendőr azzal büszkélkedett, hogy felvett egy székletdarabot, kenyérbe rakta, majd egy uzsonnásdobozba helyezve egy alvó hajléktalan mellé tette.

A rendőr, akinek Luckhurst elmondta, mit tett, utasította a férfit, hogy menjen vissza, és dobja ki a dobozt, de azt nem lehet tudni, hogy ezt meg is tette. A rendőrség közlemény szerint a rendőr csak azt látta, hogy Luckhurst visszament, de csak feltételezni tudja, hogy azt tényleg meg is tette.

Luckhurstot végül legalább két rendőr jelentette fel a belső vizsgálati ügyosztályon, a rendőrfőkapitány elmondása szerint azért, mert undorítónak tartották, amit tett. Az ügyet októberben vitték egy civilekből és egy rendőrökből álló bizottságnak, és mindkettő a rendőr felfüggesztését javasolta.

A döntésről azután számoltak be a közvéleménynek, hogy megtudták, a San Antonio Express News című helyi lap az esetről szóló cikken dolgozik. A város polgármestere a lapnak nyilatkozva helyes döntésnek nevezte a rendőr kirúgását, mert tette szembemegy „közösségünk értékrendjével”, és önkormányzati képviselők „szörnyűnek”, és „visszataszítónak” nevezték tettét.

A férfi fellebbez a döntés ellen. Ügyvédje elmondta: az esetről semmilyen felvétel nem készült, és szemtanúk sincsenek, miután a hajléktalant nem találták meg. Az ügyvéd azzal védekezik, hogy Luckhurst csak poénkodott társának, és valójában nem is rakta oda a székletes szendvicset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik