Élet-Stílus

Feküdj le fűvel-fával, és megmenekül a föld!

24.hu
24.hu

2016. 11. 07. 16:52

Tanulj meg egy új kifejezést: ÖKOSZEXUÁLIS. Az elmúlt két évben jelentősen növekedett azok száma, akik a szubkultúrához tartozónak vallják magukat, 2016-ban pedig a Google keresési statisztikája ugrásszerű növekedést regisztrált a fogalommal kapcsolatban, vagyis úgy néz ki, hogy eljött az ökoszexualitás adventje – és mi még csak észre se vettük. Nem mi állítjuk ezt, hanem például Jennifer Reed, a Nevadai Egyetem szociológus PhD-hallgatója, aki erről a témáról írja a disszertációját.

Ahogy a nagyon új fogalmaknál lenni szokott, az ökoszexualitásnak, vagy természet közeli szexualitásnak igen sok definíciója van. Van, aki szerint úgy kell elképzelni, mint a homoszexualitás behatárolására használatos Kinsey-skálát: az egyik végén lennének azok, akik próbálnak fenntartható szexuális eszközöket vásárolni, vagy akik szívesen úsznak vagy másznak hegyet pucéran. A skála másik végén… nos igen. Ott lennének azok, akik a virágföldben henteregve orgazmust élnek át, akik fákat hágnak meg, vagy vízesések alatt maszturbálnak.

Fotó: Matt Sav / Pony Express

A mozgalom növekvő népszerűsége részben a San Fransisco környéki aktivista pár, Annie Sprinkle és Elizabeth Stephens munkásságának köszönhető, akik személyes életcéljuknak tekintik az ökoszexualitás elterjesztését, még egy Ökoszex Kiáltványt is megjelentettek a honlapjukon egy sor filmmel együtt, köztük például a Viszlát, Gauley-hegy: Egy ökoszexuális love story címűt, amely a köztük és az Appalache-hegység között szövődő pollen-románcról számol be. Színházi darabot készítettek a témáról, és kidolgoztak egy szertartást is, melynek során az érdeklődők feleségül mehetnek a Földhöz, a Holdhoz, vagy bármely más természeti entitáshoz.

Sprinkle és Stephens szerint az ökoszexualitás valódi szexuális beállítottság, és tavaly a San Fransisco Pride-on ők vezették azt a, mintegy száz növényimádóból álló társaságot, akik hozzáadták az ökoszexualitást képviselő E-t az alternatív szexuális identitásokat összefogó LGBTQI betűszóhoz. Stephens szerint legalább 100.000 ember él ma a világon, akik nyíltan fel merik vállalni ökoszexualitásukat.

Jennifer Reed kutatásai szerint a fogalom már a kétezres évek elejétől jelen van, amikor online társkereső profilokban jelent meg, szerintünk poénként. Aztán 2008-ban, amikor Sprinkle és Stephens elkezdtek ökoszexuális esküvőket tartani, akkor bontakozott ki teljes virágában a mozgalom. A két nő elmondta, az volt a céljuk, hogy változzon meg a Föld képe bennünk: a bolyóban ne csak az anyát, de a nőt is lássuk meg. A Földünk 4,5 milliárd éves, de valljuk be, egy nappal sem néz ki többnek 3 milliárdnál.

Bár ez talán viccesnek hangzik, a lányok szerint ez lenne az első lépés egy újfajta környezettudatosság felé: „hiszen ha feldühíted az édesanyádat, előbb vagy utóbb azért biztosan megbocsát. Na de ha a szerelmed ellen követsz el valamit, ha nagyon elrontod, lehet, hogy szakít veled a végén” – érvelnek.

És ha szeretné tudni, pontosan hogy zajlik az ökoszexualitás, íme Sprinkle és Stephens 25 pontja, avagy Így szeresd a Földet:

1. Mondd el neki, hogy szereted és nem tudsz nélküle élni. 

2. Lehet, hogy zavar a tudat, hogy a Föld a szeretőd. Engedd ezt el.

3. Tölts vele időt.

4. Kérdezd meg, mit szeret, mit akar – majd add meg neki.

5. Masszírozd meg a lábaddal.

6. Csodáld a megjelenését.

7. Osszátok meg egymással erotikus energiáitokat.

8. Érezd az illatát.

9. Ízleld meg.

10. Érintsd meg mindenütt.

11. Öleld meg és simogasd a fáit.

12. Beszélj mocskosan a növényeivel.

13. Ússz meztelenül a vizeiben.

14. Táncolj neki meztelenül.

15. Énekelj neki.

16. Csókold meg és finoman nyald végig.

17. Ásd el a testedet mélyen belé. 

18. Vesd el belé a magjaidat. 

19. Szeresd őt feltétel nélkül, még akkor is, ha látod, hogy dühös. 

20. Tartsd őt tisztán! Használd a szelektív kukát. 

21. Dolgozz a békén, mert a bombák fájnak. 

22. Ha látod, hogy bántják, kizsákmányolják, megbecstelenítik, védd meg őt legjobb tudásod szerint.

23. Védd a hegyeid, vizeit, egeit.

24. Feküdj rá, és engedd, hogy rádfeküdjön.

25. Esküdj, hogy szeretni és tisztelni fogod, míg a halál még közelebb nem visz hozzá.

(Vice)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.