Élet-Stílus

Ez az elhagyatott börtön leginkább egy őrült tudós játszóterére emlékeztet

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 11. 06. 08:30

A tarka folyosók és sötét sarkok birodalma akár egy új Frankenstein-film helyszínének is otthont adhatna.
Korábban a témában:

A philadelphiai börtönhálózat egyik fontos tagja, a Holmesburg börtön 1896-ban nyitotta meg kapuit az elítéltek előtt, és részben még ma is működik, de épületei közül többet már 1995-ben bezártak.

A falak közt egykor furcsa emberkísérletek folytak, így például dioxint fecskendeztek az elítéltekbe, vagy fura kémiai és toxikológiai kísérleteket végeztek – ezek jó részét az amerikai hadsereg, illetve néhány nagyvállalat finanszírozta.

A több, mint két évtizeden át folyt kísérletekre Allen M. Hornblum végzős egyetemi hallgatóként, huszonhárom évesen derített fényt – Hornblum megérkezésekor, 1971-ben bekötözött és sebtapaszokkal teleragasztott elítéltek egész sorát találta a falak közt, akiket vágások, égési nyomok és elfekélyesedett sebek egész sora borított.

Az amerikai fényképész, Kendall Whitehouse ezeket járta be, hogy egy horrorba illő világot mutathasson be, most pedig bemutatjuk a fotósorozat legerősebb darabjait.

Elhagyatott helyeket korábban egyébként már számos alkalommal bemutattunk (ezeket a fotósorozatokat itt érheti el), így egy évszázados bútorokkal teli kastélyt, vagy az elmegyógyintézetet, ahol nem szívesen sétálnánk egy holdfényes éjszakán.

Az UrbanGhostMedia nyomán
vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.