Vakcina-vedooltas(1)(960x640).jpg (Array)
Élet-Stílus

Fizetnek a szülők azért, hogy ne oltsák be a gyereküket

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 11. 04. 07:32

Az ehhez asszisztáló orvosok okirat-hamisítást követnek el, és másokat is veszélybe sodornak.
Korábban a témában:

Nyílt titok, hogy vannak olyan gyermekorvosok, akik pénzért cserébe nem adják be a kötelező védőoltásokat a gyerekeknek, de aláírják az oltási könyvet – ezt a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületénél mondták az ATV-nek.

Póta György elnök szerint elgondolkodtató, hogy vannak szülők, akik a lakóhelyüktől több száz kilométerre lévő háziorvost választanak. Azt mondta: nem tudják bizonyítani, hogy a csalást anyagi ellenszolgáltatásért vállalják, ő azt feltételezi, hogy ezek az orvosok is hisznek az oltásellenességben, és küldetésüknek érzik, amit tesznek.

Pedig ezzel okirat-hamisítást követnek el, sőt, az ÁNTSZ járványügyi szakértője szerint

súlyos szakmai és etikai hibát vétenek.

Melles Márta azt mondta: azért kötelező az oltás, mert életbevágóan fontos, hogy a súlyos, akár halálos fertőző betegségeket – mint a gyermekbénulás, szamárköhögés, diftéria, kanyaró – elkerüljék.

Becslések szerint a lakosság másfél-két százaléka nem kapta meg a kötelező védőoltást, pedig a szülők ezzel nemcsak saját gyereküket veszélyeztetik, hanem társaikat is. Korábban az ombudsman is aggályosnak nevezte, hogy az interneten terjedő hamis információkra hivatkozva terjed az oltásellenesség.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.