Élet-Stílus

Háromszoros áron árulják a magyarok a H&M Kenzo cuccait

Már egy videóban megmutattuk nektek, hogy mik történtek csütörtök reggel a H&M és a Kenzo közös kollekciójának debütálásán, most viszont nézzük meg, milyen az élet utána. Mert hogy hiába a sorbanállás és a tülekedés, sokan nem maguknak vásárolnak: azért szerzik be a darabokat, hogy aztán jó áron eladják őket az aukciós oldalakon.

Változtak a szabályok

A korábbi években hiába szerette volna valaki felmarkolni az egész kollekciót, hogy aztán túladjon rajta, ehhez nem volt elég egy ember: a svéd cég kikötötte ugyanis, hogy minden darabból csak egyetlen méretet lehetett venni. Azt ígérték, idén is így lesz, viszont (valószínűleg a szokásosnál jóval kevesebb) érdeklődőre tekintettel a 8 órai nyitás előtt negyedórával elmondták, nincsen korlátozás, mindenki azt vesz és annyit, amennyit szeretne, és a karszalagos beengedéstől (negyedóránként 20 ember) is eltekintettek.

Emiatt fordulhatott elő például az, hogy aki a sor elején állt, a startpisztoly eldördülése után felmarkolt 6-10 baseballsapkát és legalább ennyi sálat.

Mi egyébként fél nyolcra érkeztünk, akkor nagyjából 25-30 ember állt az elkordonozott sorban, és utánunk se sokan érkeztek, nagyjából húszan. Ehhez képest a tavalyi BalmainxH&M miatt nemcsak lökdösődés, de törés-zúzás is volt. A ma reggeli sor elején állók már fél háromra ott voltak, így nekik bő öt órát kellett várni.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy miért volt rekord alacsony a részvétel. A velünk együtt várakozók szerint két okból: egyrészt a minták miatt túlzottan extravagáns a kollekció, és bár annak idején a Versace sem számított letisztultnak, azt jobban ismerik itthon, mint a francia Kenzót.

Az járt a legjobban, aki 8 után érkezett: nem kellett sorban állnia, és az érdeklődés hiánya miatt szabadon válogathatott a megmaradt cuccok közül.

Nem marad ki, aki lemarad

Sejthető volt, hogy az előző évekhez hasonlóan sokan azért állnak sorban, hogy aztán többszörös áron túladjanak a holmikon a Jófogáson vagy például az eBay-en. Az árrés pedig nem kicsi: a 9 ezres felsőket 35-ért árulják, a 18 ezres táskát 40 ezerért, a 13 ezres pulcsinak pedig több mint háromszor annyiért, 43 ezer forintért keresnek gazdát. Így, ha valaki nem csak egy dolgot vásárolt továbbértékesítés céljából, az egyórás sorban állással százezreket kereshet, ha sikerül vevőt találnia.

jofogas.hu
jofogas.hu

Mivel általában az hajtja fel ezeknek a termékeknek az árait, hogy hatalmas őrület veszi őket körbe, ezért kérdéses, hogy a ma reggeli szerény tömeget látva akad-e majd olyan, aki ennyi pénzt ad valamiért, ami senki másnak nem kell. Mondjuk az sem normális, aki ennyit kifizet ezekért a cuccokért tekintve, hogy

ennyiért már eredeti Kenzót kapni.

Sőt: bár a pulóverek egy kicsit többe (185 euróba, azaz nem egészen 60 ezer forintba) kerülnek, így a 43 ezerhez képest drágák, viszont a francia cég pólóját 35 ezer forint helyett 27-ért (90 euróért) el lehet vinni.

kenzo.com
kenzo.com

Szívnak a lusták és a vidékiek

Hoppon maradt az, aki nem tudott/akart emiatt felutazni Budapestre (az országban csak a Váci utcai üzletben lehet megvenni a darabokat), vagy csak lusta volt elmászni a boltig és arra gondolt, tolakodjon az, akinek hat anyja van, és ő inkább a webshopon keresztül veszi meg a ruhákat. Az ugyanis a 10 órai indulás után órákig elérhetetlen volt: egy üzenet fogadta a látogatókat, amin az áll, nagy az érdeklődés, várni kell. Bár délután kettőkor már betöltött az oldal, a legtöbb termék készlethiányos.

hm.com
hm.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik