Élet-Stílus

Egy katolikus templom bizarr feladatra képzi ki a papjait

Egy írországi katolikus gyülekezet úgy döntött, hogy a papjait elküldi egy továbbképzésre, amelyen elsajátíthatják a

démonvadászat és az ördögűzés tudományát.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mi indokolta a felekezet döntését, vagyis hogy megszaporodtak-e az elmúlt időszakban az olyan esetek, mikor az ördög vagy egyéb sötét erők megszáltak volna emberi lelkeket.

Akárhogy is, a Mirror beszámolója szerint hasznos volt a tanfolyam, mivel a papok egyre többet használják az újonnan szerzett képességeiket, a lap szerint több olyan “beavatkozást” elvégeztek a közelmúltban, mikor gonosz, ártó démont kellett kiűzni a hívek testéből, lelkéből.

A templom képviselői elmondták, hogy azért szánták el magukat erre a lépésre, mert Írországban az egyháztörvény előírja, hogy minden megyében kell lennie egy ördögűzőnek, aki meg tudja különböztetni a démoni megszállottságot, a mentális, fizikai betegségektől. Megnyugtatásul elárulták: viszonylag ritkák feléjük az ördögűzések, az utolsót nagyjából egy éve tartották.

A felekezettől a bizarr továbbképzés kapcsán azt nyilatkozták, hogy legtöbbször, mikor ördögűzőt hívnak az emberek, kiderül, hogy a családtag csak valamilyen betegségben szenved, ilyenkor a helyszínre érkező démonvadász pap annyit tesz, hogy megnyugatatja a híveket és kihívja a mentőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik