Élet-Stílus

Megcáfolták a legnagyobb szexmítoszt

Biztosan mindenki olvasott már életében legalább egy cikket arról, hogy a szex mennyire egészséges, hiszen felér egy kiadós testedzéssel. Nos, a The New England Journal of Medicine orvosi szaklapban azt írja egy kutatócsoport, hogy egy nagy túróst ér fel!

Mítoszok, feltételezések, és tények az elhízásról című cikkükben azt írják a doktorok és professzorok, hogy ha egy átlagos testalkatú, 70 kiló körüli, 30-as éveiben járó féri, egy órán át egyhuzamban szeretkezik, akkor is csak 210 kalóriát éget el, nagyjából ugyanannyit, mintha kényelmes tempóban sétálna.

Ráadásul nem túl gyakori az a férfi, aki legalább egy órán át bírja, úgyhogy a kutatók az átlagos, mindössze hatperces közösülésekre is végeztek egy számítást. Egy ilyen menetben, a fentebb említett férfi mindössze 21 kalóriát (kcal) éget el. Ha szex helyett, ugyanennyi ideig nem csinál nagyjából semmit, mondjuk tévét néz, 7 kalóriát akkor is felhasznál a szervezete. Vagyis: egy átlagos szexuális együttlét eredménye mindössze 14 kalória.

Szerencsére, azért maradt még pár jó okunk a szexre.

(i100 / The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik