Élet-Stílus

Szétválasztották a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Több tucat fős orvosi stáb volt jelen az operációnál.

Jodan és Anias sziámi ikrekként születtek 13 hónappal ezelőtt; a fejüknél voltak összenőve. Október 13-án reggel 10 órakor New Yorkban, a Montefiore Egészségügyi Központban az orvosok nekiálltak, hogy szétválasszák őket.

A fiúk anyja, Nicole McDonald folyamatosan tudósított a Facebookon a komplikált operációról, a CNN élő Facebook-közvetítésben jelentkezett a kórházból, ahol egy orvos részletesen elmagyarázta, mi fog történni.

A több tucat fős stábot igénylő műtét végül több mint 16 órán át tartott.

Volt egy olyan pillanat, amikor felmerült a beavatkozás félbeszakításának lehetősége, annyira nagy volt a kockázat, de végül úgy döntöttek az orvosok, hogy folytatják. Később az egyik fiú, Anias vérnyomása és pulzusa annyira alacsony lett, hogy félő volt, elveszítik, de egy újabb, öt órán át tartó műtéttel az ő állapotát is stabilizálták.

Azzal, hogy a maratoni beavatkozás véget ért, természetesen még nem hárult el a veszély: a következő 72 órában derül ki, hogy reagál a gyerekek szervezete az agyműtétre. Ha minden rendben lesz, a fiúkat akkor is szigorú orvosi felügyelet alatt tartják néhány hónapig.

Amikor a műtét után az első babát betolták az intenzív osztályra, az anyuka nem értette, miért van szükség két ágyra. Még nem jutott el a tudatáig, hogy két külön gyereke lesz.

 

 

Kiemelt fotó: Facebook / Nicole McDonald

Ajánlott videó

Olvasói sztorik