Élet-Stílus

A pénisz méretének mégiscsak köze lehet ujjak hosszához

Hogyan lehet megállapítani egy férfiról, hogy mekkora a férfiassága? Már anélkül, hogy szemrevételeznénk a szóban forgó szervet. Számtalan praktika létezik, van, amelyik szerint a lábfej, vagy orr méretéből lehet következtetni, és léteznek, amik szerint a tenyerek és ujjak árulkodók.

Eddig mindet alaptalan legendának gondoltuk, egy norvég kutató azonban az mondja, az ujjaknak tényleg van némi közük a férfiasság méretéhez. A mutató, és a gyűrűs ujjakat kell közelebbről megvizsgálni, hogy melyik a hosszabb.

Ha a gyűrűs, akkor az a férfi:

– nagyobb eséllyel atletikus, sportos testalkatú

– jóképű

– jól tájékozódik

– és minden valószínűség szerint átlagon felüli méretű a pénisze!

Ugyanakkor sajnos sokkal veszélyeztetettebb az olyan betegségek tekintetében, mint a figyelemhiányos hiperaktivitás, a Tourette-szindróma, az autizmus, vagy a prosztatarák.

Ha egy férfi mutatóujja hosszabb, akkor minden valószínűség szerint átlagon felüli a memóriája, viszont hajlamos a szorongásra és a depresszióra.

„A mutató-, és gyűrűsujjak hosszúsága összefügg azzal, hogy az ember milyen mennyiségű tesztoszteron hatásának volt kitéve az anyaméhben” – magyarázza Dr Carl Pintzka, a Norvégiai Tudományos és Műszaki Egyetem (NTNU) kutatója.

A professzor, és a csapata által jegyzett tanulmányból az derül ki, hogy a hosszabb gyűrűsujj magasabb tesztoszteronszintre utal, vagyis jobb fizikai adottságokat, és térbeli készségeket feltételez. A másik oldalról, a rövidebb gyűrűsujj jobb verbális képességekre utal, például, hogy mennyire könnyen jegyez meg valaki egy random szavakból álló listát.

Korábban is születtek már tanulmányok, amik arra jutottak, hogy a hosszabb gyűrűsujj az anyaméhben kapott magasabb tesztoszteronadag eredménye. Egy 2011-es tanulmányból az derül ki, hogy azok, akiknek hosszabb a gyűrűsujja, általában jobban tetszenek a nőknek, férfiasabb a megjelenésük, és jó eséllyel van átlagon felüli méretű péniszük. Egy még korábbi, 2007-es kutatás pedig arra jutott, hogy hosszú gyűrűsujjú gyerekek, akár fiúk, akár lányok, jobban teljesítenek a matekvizsgákon.

A norvég egyetem kutatóinak vannak azonban rossz híreik is, a hosszú gyűrűsujjúak számára. A magas tesztoszteronszint ugyanis összefügg a figyelemhiányos hiperaktivitás, a Tourette-szindróma, és az autizmus kockázatával. Ráadásul, a tanulmány szerint azok, akiknek hosszabb a gyűrűsujja 33 százalékkal nagyobb esélyük van a prosztatarákra, azoknál, akiknek a mutatóujja hosszabb.

(The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik