Élet-Stílus

San Francisco milliomosainak elegük van a hajléktalanok sátraiból

A törvényjavaslat betiltaná, hogy a hajléktalanok a járdákon verhessenek sátrat.  A kezdeményezés azt is előírja, hogy a városnak 24 óra leforgása alatt menedéket kell biztosítani a hajléktalanoknak, mielőtt elveszik a sátrukat. Ezen felül az ingóságaikat is meg kell őrizniük 90 napig.

Az alapvető cél, hogy az utcán élők melegben és rendes körülmények között aludhassanak. Ez mind szép és jó, azonban a megvalósításra semmilyen finanszírozás nincs feltüntetve a tervezetben. A meglévő menhelyekre pedig nem egyszerű bekerülni, hosszú a lista, ha valaki ágyhoz szeretne jutni.

Jennifer Friedenbach,  a Hajléktalanokért Egyesület ügyvezető igazgatója szerint ez nem megoldás, nem fognak eltűnni, csak sátor helyett a hideg betonon fognak aludni. Kijelentette, hogy a kampánynak semmi köze a hajléktalanokhoz. Ez egy liberális város – mondja, ahol a máshol megszokott gyűlöletkeltés nem működik, sokkal inkább a hajléktalanság számít megosztónak.

Nathan Ballard, a kampány szóvivője más véleményen van.  Szerinte ez a 24 órás határidő egy eszköz, ami arra ösztönzi a hajléktalanokat, hogy kijussanak a sátraikból és rendes menedéket találjanak.

A megosztó javaslat mögé olyan nagynevű befektetők is beálltak, mint például a YAHOO vezérigazgatójának, Marissa Mayernek a férje, Zachary Bogue.

(Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik