Élet-Stílus

Végre kiderült, hogy a teknős vagy a nyúl-e a gyorsabb

Aesopus két és fél évezreddel ezelőtt született meséjét jó eséllyel mindenki ismeri, de most végre kiderült, hogy egy teknős tényleg legyőzhetné-e egy futóversenyen a nyulat.

A kétezerötszáz évvel ezelőtt élt görög meseköltő, Aesopus Európa számára a meseirodalom alapítója, történetei pedig azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Az egyik legszélesebb körben ismert darab a teknős és a nyúl tanmeséje, amely bebizonyítja, hogy a hanyag természetet bizony sokszor legyőzi az igyekezet:

A teknős és a nyúl versengett egymással, hogy melyikük gyorsabb. Kitűzték a célt, és elkezdődött a versenyfutás. A nyúl bízott természetes gyorsaságában, elhanyagolta hát a futást, leheveredett az út mellé, és elaludt. A teknős viszont nem felejtette el nehézkességét, nem hagyta abba a futást, s így megelőzte az alvó nyulat, és elnyerte a győzelmi versenydíjat.

Na de tényleg előbb érhet be a célba a lassúságáról ismert teknős?

Egy thai állatkiállításon most végül utánajártak a mese igazságtartalmának. A verseny egyáltalán nem hasonlított Usain Bolt és Justin Gatlin idei olimpiai döntős harcára, sőt, sokkal inkább tűnt úgy, mintha Benny Hill és Charlie Chaplin küzdött volna a győzelemért:

Van tanulság?

Annyi mindenképp, hogy Thaiföldön iszonyú furák az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik