Élet-Stílus

Úgy indul minden napjuk, hogy szájon kell csókolniuk a főnöküket

A kínaiak Facebookján, a Weibón terjedtek el a fotók, melyeken az látható, hogy a pekingi cég női alkalmazottai egyenként odalépnek férfi menedzserükhöz, és egymás után szájon csókolják. Ezt nem maguktól csinálják, a főnök találta ki “csapatépítés” jelleggel. A kommentelők nem értik, a nők miért tűrik ezt el.

Reggel kilenc és fél tíz között minden nap úgy indul a kézműves söröket árusító cégnél, hogy a nők felsorakoznak, és egyenként szájrapuszit adnak a főnöknek, mindezt állítólag azért teszik, mert a férfi úgy véli, ez javítja a dolgozók kapcsolatát. A Weibón nagyon felháborodtak, és azt kérdezték, vajon egyik nőnek sincs barátja vagy férje? Nem félnek a fertőzésektől?

Nem tartják megalázónak, lealacsonyítónak ezt a gyakorlatot?

A Sohu nevű kínai újság utánajárt, és megtudták, hogy bár míg az elején a nők nagyon nem akartak részt venni ebben az egészben, szép lassan mindenki betört.

Csak két nő mondott végig nemet, ők fel is mondtak.

A menedzser azt állítja, hogy bár eleinte valóban ódzkodtak a nők az új reggeli rutintól, mára megszerették, és ha éppen nincs bent, cseten írnak rá, mert úgy hiányzik nekik a jelenléte. A férfi azt állítja, ezt a csapatépítő gyakorlatot az Egyesült Államokban látta, az ötletet ott leste el.

(via)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik