Élet-Stílus

Kórházba került az autista kisgyerek, akit táplálékkiegészítőkkel akartak meggyógyítani

homeopátia (homeopátia)
homeopátia (homeopátia)
Nem igaz az, hogy a természetesként hirdetett terápiáknak nem lehet káros hatásuk.

Súlyos állapotban vittek kórházba egy négyéves autista kisfiút Londonban, miután szülei egy alternatív terápia keretében hónapokon át 12 különféle táplálékkiegészítőt vetettek be vele, köztük keserűsót, tőkehalmáj-olajat, tevetejet és ezüstöt. Az esetről a British Medical Journal szakfolyóirat számolt be.

A gyermeket hányás, szorulás és olthatatlan szomjúság gyötörte, három hét alatt három kilót fogyott. Csak a kórházba való felvétele után árulta el anyja, hogy egy természetgyógyász tanácsára

„holisztikus táplálék-kiegészítőkkel” próbálták gyermeküket meggyógyítani az autizmusból.

A kiszáradt gyermek vérében abnormálisan magas volt a kalcium és a D-vitamin szintje. A kezelésre jól reagált, két hét alatt rendbe jött. A természetgyógyász ellen eljárás indult.

Az esetről készült tanulmány szerzői felszólították a brit orvosokat, hogy figyeljenek azokra a kockázatokra, amelyeket az alternatív gyógyászat jelent az autista gyermekek esetében. A szülőket is figyelmeztették, hogy kerüljék a hasonló kezeléseket, mert súlyos ártalmakat okozhatnak ahelyett, hogy kigyógyítanák a gyerekeket az autizmusból.

Van egy általános hiedelem, miszerint a kiegészítő terápiák „természetesek”, ennél fogva nem árthatnak, de sok olyan eset dokumentált, amelyben akár halálos kimenetelű szövődmény is fellépett

– írták. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik