Élet-Stílus

Négykerekű luxusétteremről nézhető meg Párizs

Új szintre emelték Párizsban a városnéző buszozást. A Bustronome nevű étterembusznak köszönhetően akár egy ebéd közben is felfedezhetőek Párizs főbb nevezetességei.

Felsőkategóriás gasztronómiai élményt vegyít a városnéző buszokkal a Bustronome nevű francia cég. A koncepció lényege, hogy a luxuséttermek minden előnye mellett merülhetünk el finom gourmet fogások mellett Párizs fő látványosságaiban.

A kétórás út során olyan panorámát kínál az üvegtetejű fekete busz, amelyet egyik Michelin-csillagos étterem sem tud produkálni. A Diadalívtől induló busz felső szintjén helyet foglaló vendégek szemei előtt az ebéd vagy a vacsora elfogyasztása közben Párizs leghíresebb nevezetességei tűnnek fel az Eiffel-toronytól az Operán, a Louvre-on, vagy a Champs-Élysées-n át a Notre Dame-ig.

Fotó: Koczka Máté
Fotó: Koczka Máté

A guruló étteremben a felső szinten két- és négyfős asztaloknál 38 csúszásmentes teríték várja a vendégeket, az alsó szinten találhatók a kiszolgálóhelyiségek: a konyha, a ruhatár, a mosdó és a vezetői fülke. Minden utas rendelkezésére áll egy ötnyelvű idegenvezető készülék is, amely mindig arról a látványosságról mesél, amely mellett elhalad a jármű.

Fotó: Koczka Máté
Fotó: Koczka Máté

A havonta változó menüt Vincent Thiessé séf az óránként 15 kilométeres sebességgel haladó busz városnézési körülményeihez igazította. Az étlapon az évszakoknak megfelelő legkiválóbb francia termékekből összeállított tálak szerepelnek, a két óráig tartó ebédre négy fogást, a két és fél órás esti városnézésre pedig hatfogásos pezsgős vacsorát kínál a Bustronome. A menüárak 65 és 125 euró között mozognak a menühöz rendelhető italoktól függően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik