Élet-Stílus

Tízmilliók ámulnak a medvetámadást túlélő férfi videóján

A nap legkeményebb embere. Nem elég, hogy két medvetámadást is túlélt, még egy videót is készített magáról, mielőtt elvezetett egy kórházig.

„Szar az élet medve országban.” Ezzel a mondattal kezdte az amerikai Montana államban élő Todd Orr brutálisan hatásos videóját, amit 17 óra alatt már több mint 21 millióan néztek meg Facebook-oldalán. A csupa vér férfi a szelfivideót nem sokkal azután készítette, hogy rátámadt egy grizzly medve, és a helyzethez képest meglepően nyugodt hangon mondta el, hogy mi is történt vele.

Orr egy Facebook-bejegyzésben le is írta, hogy mi történt. Elmondása szerint éppen vapitiket keresett a Montana délnyugati vadonjában, amikor egy réten belefutott egy anyagrizzlybe és bocsaiba. Állítása szerint hiába kiabált, hogy elijessze a környéken gyakorinak számító medvéket, a nőstény rárontott. A medveriasztó spray teljesen használhatatlannak bizonyult: hiába fújta ki rá, a felé rohanó grizzly átszaladt a sprayfelhőn, és azonnal nekiesett.

Orr elmondta: arccal lefelé feküdt a földre, karjaival védve nyakszirtjét a medve harapásaival és karmolásaival szemben. A harapások ereje olyan volt „mint egy fogakkal ellátott légkalapácsé” – írta. Az egész támadás pár percig tartott, majd a medve eltűnt. A több sebtől vérző férfi ekkor elindult a nagyjából öt kilométerrel távolabb lévő autójához, csodálkozva azon, hogy életben maradt. De ekkor még nem volt biztonságban. Öt-tíz perccel később ugyanis újra megjelent a medve, és megint rátámadt.

„Azt hittem, itt a vég” – írta a második támadásról Orr, aki igyekezett teljesen mozdulatlanul és némán feküdni, mert tudta, minden egyes mozdulat és kiadott hang csak újabb és újabb harapásokat és karmolásokat eredményez. Végül a medveanya befejezte a támadást, és eltűnt. A férfinek végül sikerült elérnie az autójához, ahol elkészítette a videót, lőtt pár fényképet sebesüléseiről, majd beült a járműbe, és elindult a kórházba.

Amikor végre olyan helyre ért, ahol volt térerő, gyorsan felhívta a barátnőjét, majd a 911-es segélyhívót, és tíz perccel később már a kórháznál is volt. Elmondása szerint nyolc órán át varrták össze sebesüléseit, amik leginkább a karját, vállát és a fejét érintették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik