Élet-Stílus a világ egy fura hely

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé

A gyermekvállalás nem könnyű sport – tudták ezt már szüleink és nagyszüleink korában is. Így születtek meg a mai szemmel teljesen érthetetlen eszközök, vagy gépek amelyek a nehézségek csökkentését tűzték ki célul. A Vintage Everyday összegyűjtötte a legmeredekebb darabokat.

A nagyvárosokban egyre nagyobb problémát jelent a népsűrűség, így a gyereket egészen nyugodtan kirakhatnánk az ablakkeretre rögzített alvódobozba, hiszen addig sem a lakásban foglal helyet.

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé 1

Az óraművel működtetett önringató bölcső

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé 2

Az éjszakai vonatutakon nélkülözhetetlenné válhat a babapolc, amiből nem hallatszik ki a sírása, így nem ébreszti fel a többi utast.

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé 3

A Lindbergh-bébi elrablása után, a harmincas évek derekán sorra jelentek meg a gyermekek elrablását megnehezítő megoldások, így például ez a gép, ami a gyerek felemelésekor hangos csengetésbe kezdett, jó eséllyel felébresztve a közelben tartózkodó, vagy alvó szülőket.

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé 4

A gyereksétáltató, amivel az épp járni tanuló kisgyerekkel szinkronban léphetünk, sőt, egy hámmal meg is óvhatjuk a fájdalmas hasraeséstől

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé 5

A biztonság a fürdővízben üldögélve is fontos, így 1939-ben megjelent a képen látható biztonsági öv, ami vigyázott a gyerekre abban a fél percben, míg a Für Elise-t játszó kapucsengő miatt kiszaladtunk a fürdőszobából

A gyereknevelést a két világháború közt fura eszközökkel tették volna könnyebbé 6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik