Élet-Stílus

Szívszorító a túladagolástól elájult anyját élesztgető kétévesről készült videó

A felvételt, ami egy massachusettsi boltban készült, a helyi rendőrség hozta nyilvánosságra.

Szívszorító”. Így jellemezte a massachusettsi Lawrence rendőrfőkapitánya a város egyik boltjában készült videót, amin azt látni, ahogy egy kétéves kislány kétségbeesetten zokogva próbálja magához téríteni drogtúladagolás miatt elájult anyukáját. A vasárnap készült felvételt szerdán hozta nyilvánosságra a város rendőrsége, elrettentő leckeként.

A boltban akkor dolgozó eladó elmondása szerint az anyuka és a kislány csak rövid ideje voltak a boltban, amikor a nő helyi idő szerint vasárnap délelőtt összeesett a polcok között – írta az Eagle Tribune című lap. Az eladónak egy vásárló jelezte, hogy mi történt, és ő volt az, aki kihívta a mentősöket. A videót az üzletvezető készítette, az eladónő elmondása szerint „védekezés céljából”.

A rendőrség közlése szerint a kiérkező mentősöknek két adag Narcanra (opiát túladagolásra alkalmazott szer) volt szüksége, hogy magához térítsék a nőt. A rendőrök a 36 éves anyuka táskájában heroin vagy fentanil használatára utaló tárgyakat találtak. A nő ellen egyelőre nem emeltek vádat, de várhatóan gyermek veszélyeztetése miatt kell majd bíróság elé állni. Kislánya pedig állami gondozásba került.

A videóval kapcsolatban rendőrség közölte: bár jobban örültek volna, ha a felvétel készítője inkább a kisgyerek segítségére siet, a videó most egyértelmű bizonyíték a gyermekveszélyeztetési vádak alátámasztására. A felvételt pedig elrettentésként tették közzé, hogy felhívják az emberek figyelmét a droghasználat szörnyű következményeire – mondta el James Fitzpatrick rendőrfőkapitány.

A videóval kapcsolatban nyilatkozó rendőrök elmondták: bár az átlagemberek számára sokkoló lehet a felvétel, a rendőrök és mentősök számára már megszokottnak számítanak az ilyen jelenetek. Fitzpatrick közlése szerint a hasonló drogesetek nagyjából tíz százalékánál találkoznak gyerekekkel a kivonuló rendőrök.

A videót két héttel azután tették közzé, hogy az egész világot bejárták az ohiói rendőrség által közzétett felvételek, amint egy pár látható, ahogy heroin túladagolás miatt ájultan fekszenek egy autóban, miközben a hátsó ülésen ott van a nő négyéves kisfia.  „ Itt az idő, hogy a nem droghasználó emberek is lássák, mivel szembesülünk minden nap” – közölte a képeket nyilvánosságra hozó rendőrség.

Egy hete pedig 16 Narcan beadására volt szükségük egy ohió város mentőseinek, hogy magához térítsenek egy heroin túladagolása miatt elájult nőt, akit autója csomagtartójából kilógva találtak meg egy gyorsétterem parkolójában. Az autó hátsó ülésén ott volt két gyermeke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik