Élet-Stílus

Fotósorozat: Vízen úszó templomok a nagyvilágból

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 09. 21. 15:51

Az elmúlt két évszázadban egyre gyakoribbá váltak a vízen úszó templomok, melyeket egyszerűen végigúsztathattak egy folyón, esetleg tengeren, vagy épp egy kikötőbe helyezve nem vettek el helyet az egyre gyarapodó otthonok elől.

A templomok az évtizedek során a tradicionális templomformáktól eljutottak a felismerhetetlenségig, most pedig bemutatjuk ezek közül a legérdekesebbeket.

A Megváltó úszó temploma, Philadelphia

A Vígasztaló Szentlélek temploma, New York City, 1846-1868

A New Yorkban működött, tengerészeknek szánt úszó templom, melyet 1844-ben egy kompból alakítottak át. Huszonnégy éven át tartottak misét a falai közt.

A második Megváltó episzkopális temploma, New York City, 1869-1911, a háttérben az 1883-ban megnyitott Brooklyn híddal

Az úszó épületből 1911-ben szárazföldi templom lett a közeli Staten Island-en, ahol még további negyvenhét évig, 1958-as leégéséig fogadta a híveket:

Egy 2004-ben épült, esküvők lebonyolítására használt kék tetős templom a floridai St. Petersburgből

Ausztrália egyetlen úszó temploma, a Tengeri Miasszonyunk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Volgán mozgó, 2004-ben felszentelt, ortodox Szent Vlagyimir-templom

A londoni Szent Péter bárkája

Az ásványvizéről híres Siskin Lesz hajó alakú, de nem épp folyóra termett ortodox temploma ugyan nem kapcsolódik szorosan a fenti példákhoz, de különlegessége miatt helye van a listán:

Fotók: SCI Digital Archives, Retronaut, NYCago, SCI Digital Archives, The Marine Installer’s Rant, Charlie Brewer, Her Everything, vdv-s, St Peter’s Barge/Facebook, Babyblog
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.