Élet-Stílus

Kilencvenegy évesen meghalt a világ legismertebb ördögűzője

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 09. 20. 20:03

Az egész életét az Ördöggel való harcnak szentelő, több, mint hetvenezer ördögűzést elvégzett Gabriele Amorth a római egyházmegye legfőbb, ördög elleni katonájaként szolgált, állításaival pedig sokszor saját kollégáit, illetve a Vatikánt is megbotránkoztatta.

Emlékirataiban olyan furcsa dolgokat írt le, mint hogy a gonosz már rég az egyházon belül bomlaszt, sőt, a Vatikánban élő, magas rangú papok egy része egyenesen egy ördögi szekta követője, XVI. Benedek pápa pedig minden követ megmozgat ellenük.

Az általa elvégzett szertartásokról számos alkalommal osztott meg fura részleteket, így arról is beszélt, hogy a “szájukból bármi kijöhetett – ujjnyi fémrudak, de akár rózsaszirmok is.”

A La Repubblicának egy alkalommal arról is beszámolt, hogy Hitler és Sztálin egyaránt ördög által megszállt emberek voltak, sőt, a Harry Potter-könyvek azért születtek meg, hogy a gyerekek hinni kezdjenek a fekete mágiában, sőt, kezdjenek érdeklődni iránta.

Korábban azt is kifejtette, hogy az 1973-as Ördögűző című filmklasszikus alapos és pontos bemutatása annak, ami ilyenkor történik.

Az Iszlám Államról is megvolt a véleménye, sőt, arról is beszélt, hogy Ferenc pápa 2013. májusában a Szent Péter téren hajtott végre egy ördögűzést, a hagyományos módszer helyett azonban mindössze egy felszabadító imádságot használva.

Amorth 1925-ben született az észak-olaszországi Modenában, 1954-ben vált római katolikus pappá, felszabadító munkáját pedig 1985 óta végezte. Olaszországban közismertnek számított, sőt, egy évvel ezelőtt az olasz állam is kitüntette a második világháború folyamán betöltött náciellenes szerepe miatt.

Fotók: The Tablet

Kommentek