Élet-Stílus

Meghalt a tanár, akinek négyszáz diák adott szerenádot, amikor már nem tudott órát tartani

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 09. 17. 07:08

A rákbeteg Ben Ellis a megterhelő kezelések ellenére is bejárt az iskolába, amíg lábra tudott állni.

Elhunyt az az amerikai középiskolai tanár, akinek négyszáz diák adott szerenádot azután, hogy rákbetegsége miatt már nem tudott tovább tanítani.

Ben Ellis egy nashville-i presbiteriánus iskolában tanított latin nyelvet és bibliaismereteket. Szeptember elejéig a megterhelő kemoterápia és sugárkezelés ellenére is megtartotta óráit, mert segített számára a betegséggel folytatott küzdelemben, hogy lekötötte magát a tanítással.

Amikor már olyan rosszul érezte magát, hogy nem tudott bemenni az iskolába, az összes diák buszokra szállt és elment Ellis házához. Szerenádot adtak egyházi énekekkel, ami közben a tanár is odament az ablakhoz, és velük együtt énekelt.

Ellis feleségét és öt gyermekét hagyta hátra. (CNN)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.