Élet-Stílus

Egyedül mentette meg faját a kihalástól a szexőrült teknős

Nem mondhatni, hogy unalmasan telnek a több mint száz éves Galápagosi óriásteknős, Diego utóbbi évtizedei. A hősies hím gyakorlatilag minden idejét a szexnek szenteli, hogy megmentse a faját a kipusztulástól.

Bár Diego a természetben született, az 1930-as években befogták, és a San Diegói Állatkertbe vitték. A kizárólag az Espanola-szigeten előforduló alfaja, a Chelonoidis hoodensis aztán szép lassan a kipusztulás szélére sodródott. Az amerikai állatkertben úgy gondolták, talán Diego lesz az, aki ezt a folyamatot megállíthatja, ezért 1977-ben hazaküldték a teknőst a Galápagos-szigetekre, egy szaporító rezervátumba. Ő pedig túlszárnyalva minden hozzá fűzött reményt, eddig több mint ezer utódot nemzett. Mióta a kutatók DNS-tesztek végzése közben rájöttek, hogy ő a tenyészetből szabadon engedett teknősök közel negyven százalékának az apja, azóta csak Szuper Diegonak hívják.

A 82 kiló súlyú, 90 centi hosszúságú teknős pedig ma is aktív szexuális életet él hattagú háremével. Utódai számát pedig még jócskán gyarapíthatja, faja ugyanis 120 – 200 évig él.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik