Élet-Stílus a világ egy fura hely

Az Eiffel-torony tervezője egy saját lakást is épített magának az építmény csúcsára

Gustave Eiffel ezáltal hosszú éveken át az élet császárának és a párizsi felső tízezer közepének érezhette magát. Szép munka, Gustave!

Az 1889-es párizsi világkiállítás bejáratához épült torony harmadik emeletén, közel 300 méteres magasságban, fémtraverzek közt bújt meg egykor az építész, Gustave Eiffel lakása, mely ugyan kicsi volt és minden bizonnyal kényelmetlen, mégis a századfordulós Párizs legfontosabb személyiségei fordultak meg a szobában.

3202380051_fb64d9b9e6_b

A meleg színű tapétával borított, elegáns bútorok garmadájával, valamint egy koncertzongorával is rendelkező lakást látva az értelmiség természetesen sárga lett az irigységtől, és mindenki vagyonokért akarta kibérelni egy éjszakára, de Eiffel egyetlen pillanatra sem adta be a derekát, sőt, vendégeit is erősen megválogatta.

7776426104_b324c8a34c_k

A lakás évtizedeken át zárva volt a kíváncsi látogatók elől, de néhány éve újra beleshetünk, és elképzelhetjük a fotelekben kedélyesen beszélgető Edisont és Eiffelt. A bútorzat jó része továbbra is az eredetileg felcipelt darabokból áll, de a koncertzongorának sajnos nyoma veszett.

3384390462_fba35d1abc_b

Sajnos bérlésre továbbra sincs lehetőség, pedig igazán ideális nászutas lakosztálynak tűnne a szerelem városába érkező ifjú párok számára!

Fotók: Serge Melki, Aniket Mone, Les Chatfield, Natalia Romay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik