Élet-Stílus

Ne nevesd ki az arcukat borotváló nőket!

Különös hóbort terjed az év eleje óta a szépségápolással foglalkozó blogokon. Videók ezre jelennek meg, amiken nők borotválkoznak habbal és pengével, mint a borostás férfiak. Azért mert egy elmélet szerint, a férfiak arca a rendszeres borotválkozás miatt öregszik lassabban. Ráadásul nemrég kiderült, hogy az viszont teljesen megalapozatlan, hogy minél többet borotválkozik valaki, annál erősebb lesz a szőrzete.

Sokan követik a trendet, de legalább annyian nevetnek is szorgalmasan borotválkozó nőkön. Egy ausztrál lány emiatt döntött úgy, hogy ír egy őszinte posztot azokról a nőkről, akik hozzá hasonlóan nem a szépségőrület, hanem egy betegség miatt borotválkoznak rendszeresen.

„A depresszión, a szorongáson, a terméketlenségen, hízékonyságon, hormonális kiegyensúlyozatlanságon, puffadáson, hasi fájdalmakon, pattanásokon, cisztákon és a fokozott rákkockázaton túl velem együtt rengeteg nő küzd arcszőrzettel.

El tudod képzelni, milyen kevéssé érezzük nőnek magunkat emiatt?”

– teszi fel a kérdést a Tina nevű lány.

Aztán kifejti, miért nem helyes, ha egy nőt az arcszőrzete, a foltokban hulló haja, vagy az elhízottsága miatt ítélnek el, vagy néznek le. A tünetek hátterében valószínűleg egy komoly betegség, a policisztás petefészek szindróma áll. A nevével ellentétben ez egy több szervet érintő, hormonális betegség, amit az androgén nevű férfihormon túltengése okoz. Jelenleg gyógyíthatatlan, csak a tünetei enyhíthetők. Bizonyos esetekben hatalmas küzdelem árán. Ezért írja Tina azt, hogy:

„Abból, hogy ránézel valakire, nem tudhatod, hogy min megy éppen keresztül. Nagyon igazságtalan valakit első látásra, a lusta, igénytelen, egészségtelen életmódot folytató kategóriába sorolni.”

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik