Élet-Stílus

Hitlernek öltözött a diák a jelmezversenyen, és ez messze nem az egyetlen baki volt

Még engedélyt is kért rá. Megkapta.

Ma már megírtuk, hogy egy matracokat forgalmazó cég elnézést kért a szeptember 11-hez kapcsolódó reklámja miatt, továbbá, hogy egy szupermarket bocsánatot kért, amiért ikertorony-alakzatban helyezte el a kólákat,

Es-most-valami-egeszen-mas

És most jöjjön az iskola, amely szintén nagyon sajnálja a történteket.

Egy ausztrál iskolában, az Alice Springs-i St Philip’s College-ban is megrendezték a hagyományos könyvheti jelmezparádét. Ilyenkor az iskolások beöltöznek, mintha farsang vagy Halloween lenne, és felvonulnak, majd a zsüri kiválasztja a legjobb jelmezeket.

Egy diák – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – megkérdezte a tanárát, beöltözhet-e Hitlernek. Engedélyt kapott. Aztán megnyerte a versenyt. Idén egyébként a jelmezes felvonulás díszvendégei egy zsidó iskola tanulói voltak.

A vége itt is egy hivatalos közlemény lett. Az iskola jelezte, hogy a diák helyesen járt el, amikor a hitlerkedéshez engedélyt kért, viszont azt nem lett volna szabad megadni, és az is sajnálatos hiba volt, hogy őt hirdették ki győztesnek. Elnézést kértek a vendég iskola tanulóitól és vezetőitől, akik elfogadták a bocsánatkérést.

A közleményben az intézmény jelezte azt is, hogy a rendezvényekre vonatkozó szabályaikat átnézik, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik