Élet-Stílus a világ egy fura hely

A nyolcvanas években a szovjetek már megtervezték a világ legszuperebb okoseszközeit

A nyolcvanas évek a Szovjetunióban nem csak az amerikai Space Shuttle mintájára kifejlesztett Buran űrrepülőgépről, valamint a peresztrojkáról szólt, hanem próbáltak betekinteni a jövőbe is – úgy, hogy az országot közben komoly ellátási rendszerbeli hiányosságok fogták vissza.

A szovjet tudósok megjósolták a vezeték nélküli elektronikai rendszerek, otthoni szórakoztatóközpontok, laptopok, okostelefonok, az okosóra, valamint az okosotthon megjelenését, sőt, tervek és fura modellek egész sorát készítették el. Ezek közül kiemelkedett az ASRITA nevű tudományos kutatóintézet szakembereinek álma, a SFINCS (Szuperfunkcionális Integrált Kommunikációs Rendszer) System, melynek főbb darabjait most be is mutatjuk.

A vezeték nélküli hangszórók és a síkképcsöves tévé apróbb eszközökkel és perifériákkal

6RfBosY

Az okostávirányító, ami lehetővé teszi az otthon különböző eszközeinek hanggal történő, vagy nyomógombos irányítását, de ugyanakkor időzítőként, óraként, számológépként, sőt, minitévéként is működik!

JciuGSI

A teljes irányítóközpont, ami leginkább egy számítógép telefonnal kiegészített, vezeték nélküli billentyűzetére hasonlít

8250777_full

A fura adathordozók, melyeken bizonyára többek közt akár filmeket is hurcolhattak volna át egymáshoz a jóbarátok

8250767_full

Az okosóra és az okosszemüveg

8250760

Fotók: EnglishRussia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik