Élet-Stílus

Egypetéjű ikrek a Dél-Afrikában született kiskutyák

Egy dél-afrikai háziorvos jelentette az esetet, és a National Geographic írta meg, hogy olyan ír farkaskutyák születtek, akik bizonyítottan egypetéjű ikrek. Erre azért kell rácsodálkozni, mert bár nem szokatlan, hogy egy szuka több kutyának ad egyszerre életet, de azok nem egypetéjű ikrek, ellentétben ezzel a két kölyökkel. Korábban még nem dokumentáltak hasonló esetet, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne történhetett volna meg.

 

Az állatorvos, Kurt de Cramer császármetszéssel segítette a világra a kutyakölyköket, aki maga is elképedt, amikor meglátta, mivel áll szemben. A BBC Earthnek így nyilatozott:

Amikor rájöttem, hogy a kiskutyák azonos neműek, és nagyon hasonló jellegzetességek találhatók rajtuk, azonnal gyanítani kezdtem, hogy egypetéjű ikrek, azaz egy kettévált embrióból fejlődtek ki

Az alomban még öt kölyök volt, mindannyian hasonlítottak egymásra, de mindegyiknek megvolt a saját méhlepénye. De Cramer és kollégái számtalan tesztet (köztük DNS-tesztet) végeztek az ír farkaskutyakölykökön, akiket Cullennak és Romulusnak neveztek el, és bebizonyították, hogy a két kutya valóban monozigóta, azaz egypetéjű ikrek.
Az esetről szóló tanulmányukata Reproduction in Domestic Animals című szaklapban adták közre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik