Élet-Stílus

Levágta a lábát és kezét a biztosítási pénzért egy nő

Tízmilliókra akarta lehúzni biztosítóját a vietnámi nő, de végül hoppon maradt.

Több mint félmillió forintnak megfelelő összeget fizetett egy 30 éves vietnámi nő egy ismerősének, hogy vágja le egyik lábfejét, valamint egyik kezét, majd eljátszotta, hogy végtagjait egy vonatbalesetben vesztette el. Ly Thi N mindezt azért tette, hogy több mint 40 millió forintnyi kártérítést kapjon biztosítójától – jelentette a BBC.

A nőt még májusban szállították kórházba Hanoi városában, egy vasúti sín közeléből. A mentőket egy “véletlenül éppen ott lévő járókelő” hívta, egy bizonyos Doan Van D, ugyanaz a férfi, aki levágta a nő végtagjait. A rendőrség azonban később kiderítette, hogy ők ketten már régebbről ismerték egymást, és nyomozásba kezdtek, ami végül azzal ért véget, hogy Ly Thi N beismerő vallomást tett.

A Than Nien News című vietnámi híroldal információ szerint a nő azért szánta rá magát a kétségbeesett lépésre, mert veszteséges üzlete miatt anyagi gondokba került. Közben a Tuoi Tre oldal arról számolt be, hogy a rendőrség ejtette a nyomozást a biztosítási csalásra készült gyanúsítottak ellene.

Egy vietnámi ügyvéd a BBC-nek elmondta: nehéz lenne olyan jogszabályt találni a vietnámi büntetőtörvénykönyvben, ami alapján vádat lehetne emelni ellenük. Le Van Luan hozzátette: „Új törvényre lenne szükség az ilyen csalások ellen”.

A nő kezét és lábfejét egyébként a baleset után visszavarrták az orvosok, de négy nappal később miatt el kellett azokat távolítaniuk, mert üszkösödni kezdtek – írta a Than Nien News.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik