Élet-Stílus

Hét pitbullra támadt rá egy kanadai harci macska

A pitbullok genetikus vérszomjáról, és veszedelmességéről szóló összes híresztelést cáfolja az hét kanadai kutya, akiket egyetlen macska hagyott helyben a sétáltatójukkal együtt.

Kyla Grover, aki a Pit Bulls of Victoria B.C. nevű, héttagú ebcsapatot sétáltatta, azt mondja, a támadás provokáció nélkül törtét. A pórázra kötött kutyák nyugodtan mentek mellette, mire megjelent egy macska, és nekiesett az egyik kutya, a keverék Bandida pofájának. Grover azonal megpróbálta leszedni a harcias macskát a kutyáról, így ő is csúnya karmolásokat és harapásokat szerzett. A sétáltató szerit a pitbullok csak ugatással vágtak vissza a macskának, de nem lendültek ellentámadásba. Végül Bandidának és Grovernek is kórházi ellátásra volt szüksége.

A Baby nevű, egyébként 16 éves macska tulajdonosa, Del Thompson sajnálkozását fejezte ki az incidens miatt, és átvállalta az orvosi költségek megtérítését. Azt mondja, amellett, hogy a macskák és a kutyák alapvetően nem bírják egymást, az ő kedvence gyakran viselkedik házőrzőként. A férfi azt mondta, a felesége épp kertészkedett, amikor feltűnt a házuk mellett Grover, a csapatnyi nagytestű kutyával. Az egyik megpróbált barátkozni az idős asszonnyal, ezt érezte fenyegetésnek a mellette heverésző Baby.

Az incidens után a kutyákat sétáltató Grover, és Bandida gazdája, Javiera Rodriguez is azon a véleményen voltak, hogy Babyt bezárva kellene tartani, Del Thompson azonban hallani sem akar ilyesmiről, szerinte nem kéne ennyire felfújni az ügyet.

(Vancouver Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik