Élet-Stílus

Az esküvő napján felállt a lebénult menyasszony

Nyolc éve kerekesszékkel közlekedik.

Jaquie Goncher nyolc évvel ezelőtt lebénult egy szörnyű balesetben: egy barátja medencéjébe ugrott fejest és eltörte a nyakát.

A georgiai lány azóta kerekesszékesként él, így csak álmodozhatott arról, hogy az esküvőjén milyen érzés lehet az oltárhoz sétálni.

A CNN és a Huffington Post által bemutatott történetből kiderül, hogy Jaquie az évek során fizikoterápia segítségével elérte, hogy egy kicsit tudja mozgatni a lábát.

De ennél jóval többre vágyott.

A fizikoterapeutával végzett rengeteg munka, valamint a barátjával (azóta férjével), Andyvel a konditeremben eltöltött órák révén sokat fejlődött.

Az esküvőn kerekesszékben ment be a házasságkötő terembe,

de aztán – anyai –s nagyapai segítséggel – felállt, és egyedül odasétált a vőlegényéhez.

A döbbent jelenlevők egy emberként sírtak a jelenet láttán, és párja sem bírta ki könnyek nélkül, annak ellenére, hogy ő biztos volt benne, hogy Jaquie-nek sikerülni fog. Bár korábban összesen napi 20 percnél nem töltött több időt a kerekesszéken kívül,

az esküvője napján Jaquie egész este táncolt,

és csak akkor ült le, amikor evett, vagy amikor a többieket nézte. Jaquie úgy érzi, istenhite segített abban, hogy bírja az álldogálást és a mozgást egész este. Az esküvő óta is többnyire a kerekesszékben közlekedik, de igyekszik minél jobban elszakadni tőle – ahogy mondja: próbál kilépni a komfortzónájából.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik