Élet-Stílus

38 órán át úszott egy óceánjáróról leesett nő, mire kimentették

A mentőmellény nélkül a vízbe zuhant kínai nő még szunyókálni is tudott.

Halászok mentettek ki a vízből egy 32 éves nőt a Kelet-kínai-tengerből, több mint másfél nappal azután, hogy egy óceánjáróról a vízbe zuhant – jelentette a hétvégén a helyi sajtó. A csak Fan néven említett nő egy ötnapos kiránduláson vett részt a Royal Caribbean egyik óceánjáróján, amikor helyi idő szerint szerda este átesett a korláton, miközben a környéket nézte.

A nő a kimentése után elmondta: hiába kiabált segítségért, az eset idején már késő este volt, és senki sem volt a fedélzeten, aki észrevehette volna, hogy mi történt, vagy meghallotta volna segélykiáltásait. Fan, aki a beszámolók szerint egy sportegyetemen diplomázott, és kifejezetten jó úszónak számít, végül 38 órán úszott, taposott és lebegett a tengerben, mire halászok észrevették.

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint Fan – akin nem volt mentőmellény – még szunyókálni is tudott, miközben karját lassan mozgatva a víz felszínén tartotta magát. Végül helyi idő szerint péntek délelőtt, nagyjából 11 órakor vették észre halászok, miután meglátva hajójukat feléjük úszott.

A nő apja a rendőrségnek elmondta: amikor lánya eltűnt, végignézte a hajó biztonsági kameráinak felvételeit, de azon nem lehetett látni, ahogy a vízbe zuhant, csak azt, hogy a fedélzeten mászkál. A legénység átkutatta utána az óceánjárót, majd másnap jelentették eltűnését a hatóságoknak.

A kínai parti őrség közlése szerint már az is csodának számít, hogy Fan egyáltalán túlélte a becsapódást a vízbe, ami olyan lehetett, mintha egy hétemeletes épült tetejéről ugrott volna le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik