Élet-Stílus

György Péter otthagyta a Liget-projektet a kopaszok miatt

Az ELTE BTK egyetemi tanára, György Péter kiszáll a Liget-projektet előkészítő szakmai munkából, és nem ad több tanácsot Baán Lászlónak, a Szépművészeti Múzeum főigazgatójának és a projekt kormánybiztosának – írta meg a Magyar Narancs.  Az utóbbi hetekben több erőszakos összetűzésre került sor a homályos céghátterű őrző-védő csoportok és a Ligetvédők között. György – a projekt egyik legrégebbi támogatója – korábban közölte: elfogadhatatlannak tartja az őrző-védők fellépését. Az ELTE Média és Kommunikáció tanszékének tanára egyenesen úgy fogalmazott:

Nem kívánok tovább részt venni ebben a munkában akkor, ha azok az őrző-védő emberek onnan nem tűnnek el, és nem állíttatik helyre a jog. Megengedhetetlen egy jogállamban, hogy a tiltakozást így kezelik. Nincsenek betiltva, mégis, ami a tiltakozáson történt a magyar állampolgárokkal, tűrhetetlen.

A Magyar Narancs legfrissebb számában György Péter egy publicisztikája végén teszi egyértelművé, hogy szerződést bont Baán Lászlóval és visszalép tanácsadói feladatától, a Liget-projekt munkálatai a „részvétele nélkül“ folynak tovább.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik