Élet-Stílus

Saját cipőjét adta oda az áruházi alkalmazott a hajléktalan férfinak

Szívmelengető pillanatok szemtanúja volt a minap Myrna Kines a Douglas County-i (Georgia állam) Walmart-áruházban. A szupermarketben vásárló hölgy észrevette, hogy az egyik dolgozó levette a cipőjét, és odaadta egy hajléktalan embernek.

A Today kiderítette, hogy a 18 éves alkalmazottat Phil Powellnek hívják, és korábban maga is élt az utcán.

Most a keresztanyjánál lakik, és a Walmartnál keresett pénzből az anyját is támogatja. Phil elmondta: észrevette, hogy a hajléktalan ember mezítláb lépett be az áruházba.

Először azt hitte, cipőt keres magának;

de amikor látta, hogy mindössze egy üveg szódával távozik, a tinédzser levette magáról a cipőjét, és odaadta a fedél nélkül élő férfinak.

Phil azt is elmesélte, hogy Converse cipője eredetileg piros volt, de amikor a nagymamája mellrákkal küzdött, átfestette rózsaszínre. Most jött először ebben a lábbeliben, furán is érezte magát benne, így még könnyebben vált meg tőle.

Nekem van még egy pár cipőm. Neki nincs”

– magyarázta döntését.

Az alább látható fényképet Myrna készítette. Phil először nem értette, mi szükség van a fotóra, de a nő ragaszkodott hozzá, méghozzá azért, hogy minél több emberhez eljusson, hogy vannak még ilyen emberek.

Myrna tudatta az áruház vezetőségével is, hogy milyen remek munkatársuk van. Philt még aznap elkísérte a főnöke a cipőosztályra, és azt mondta, bármelyik lábbelit kiválaszthatja, ingyen megkapja. A tinédzser végül egy 13 dolláros (3700 forint) papucsra bökött rá.

facebook/ethelturnipseedrutabeggar
facebook/ethelturnipseedrutabeggar

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik