Élet-Stílus

Kétévesen fel tudja sorolni az összes fővárost – videó

Ez a kislány zseniális, na.

Bemutatjuk Rakshitha Kumart. Míg a vele egykorú gyerekek többsége maximum kedvenc rajzfilmfiguráinak nevével van tisztában, a kétéves indiai kislány fel tudja sorolni a világ valamennyi országának fővárosát. És persze azt is tudja, melyik országhoz melyik város tartozik.

Az egész úgy kezdődött, hogy amikor a család Indiából az Egyesült Királyságba repült, a 11 órás úton kellett valamilyen tevékenység, ami leköti a gyereket – írja a Mirror.

Úgyhogy a szülők megtanították Rakshithának, hogy az Egyesült Királyság fővárosa London, Indiáé pedig Delhi. Apja, a 33 éves Ramesh és anyja, a 30 esztendős Kavitha lepődtek meg a legjobban, amikor a gyerek két nap múlva még mindig emlékezett a tanultakra.

Úgyhogy nekiálltak megtanulni a többit.

Vásároltak neki egy gyerekkönyvet, amelyben fel  van sorolva a 30 legismertebb főváros – és Rakshitha egy héten belül fejből tudta mindegyiket.

Aztán folytatták a tanulást, és három hónap alatt bevéste a világ 196 országának fővárosát. Az alábbi videóban hallható, hogy bármilyen országot nevez meg az anyja, Rakshitha – olykor persze kissé érthetetlen kiejtéssel – azonnal rávágja a helyes választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik