Élet-Stílus

Szupermarketben ölelte meg egymást a muszlim nő és a zsidó öregúr

Szokatlan pillanatok egy szupermarketben.

Több mint 2500-an osztották meg az alább látható fotót. Egy idős úr és egy család látható rajta, akik egy szupermarketben álldogálnak. Jöjjön a háttértörténet:

Mint az Leena Al-Arian, a képen látható muszlim anyuka Facebook-bejegyzéséből kiderül, egy bostoni Barnes&Noble üzletben odament hozzá egy férfi. Gratulált neki a szép gyerekekhez, majd átváltott egy komolyabb témára:

sajnálatát fejezte ki a napjainkban gyakran tapasztalható muszlimellenes indulatok miatt.

A férfi – mint később kiderült, Lennynek hívják – könnyek között mondta el, hogy borzasztóan érzi magát azok miatt a bigott nézetek miatt, amikkel a nő és gyerekei esetleg szembesülhetnek. Ha valaki, akkor ő, aki angol nyelvet nem beszélő zsidó szülők gyerekeként nőtt fel, át tudja érezni, milyen érzés elutasítással és előítéletekkel találkozni.

Leena megkérdezte, megölelheti-e, és a pozitív válasz után átkarolták és megszorították egymást.

A férfi ezek után biztosította Leena-t, hogy az amerikaiak többsége normális ember, aki nem érez gyűlöletet a muszlimok iránt.

Aztán azt mondta, hogy pénteken tölti be a 90-et, és ragaszkodott hozzá, hogy saját születésnapi ajándék gyanánt mindkét lányomnak vásárol valamit.”

– írja Leena, aki az ajándékok helyett inkább közös fotót javasolt. Amint alább látható, ez el is készült, de a férfi ezek után is kitartott amellett, hogy megajándékozná a lányokat.

Leena egy barátja tanácsára megosztotta a fotót és a sztorit a Facebookon, a megható történet alatt a like-ok száma – e sorok írásának pillanatában – a 9000-hez közelít.

facebook/leena.alarian
facebook/leena.alarian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik