Using cellphone with defocused city lights.
Élet-Stílus

Élőben közvetítette a Facebookon, ahogy szexuálisan zaklatják

24.hu
24.hu

2016. 07. 30. 16:33

Korábban a témában:

A Facebook Live-nak köszönhetően egyre több remek videóval gazdagodott a világ. Élőben követhetjük például, ahogy Rubint Réka dekoltázsán legördülnek az izzadságcseppek, ahogy fut, feneket formál vagy éppen azt, ahogy kisfia átúszik a lába között egy olasz szálloda medencéjében. De Kasza Tibor kis szösszeneteit is érdemes megnézni, ha szeretnénk néhány vidám percet szerezni magunknak.

De most nem ez a lényeg!

Az egész felvezetés csupán azt a célt szolgálta, hogy elmondjuk, itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a közösségi oldal eme kiegészítésének egyéb funkciója is lehet, nem csak a szórakoztatás, vagy a szigorú értelemben vett tájékoztatás.

A 21 éves, hawaii Makana Milho ugyanis így buktatta le szexuális zaklatóját.

A fiatal transznemű lányt egy 2014-es táskalopásért ítéltek közösségi munkára, hat napig fürdőszobákat kellett takarítania. Makana felügyelőjével, ifj. Harold Villanuevával, utazott egy vállalati teherautóban, amikor is a 47 éves férfi egyértelmű ajánlatot tett neki.

Szexuális ellenszolgáltatásért cserébe előbb elengedte volna a munkából. Villanueva ráadásul még azzal is hencegett a lánynak, hogy más nőkkel is megtette ugyanezt.

A videóból egyébként kiderül, hogy a férfi tisztában volt a lány transzneműségével.

Makana Milho szerencsére nagyon élelmes volt. A 21. század adta lehetőségeket kihasználva – természetesen titokban – élőben közvetítette a Facebook oldalán, ahogy a szánalmas alak hosszasan ecseteli a lehetőségeket. A férfi többek között kifejti, hogy mivel a nő exbűnöző, így hiába is próbálná beárulni őt, senki sem hinne neki.

A lány ügyvédje azt is elmondta, hogy a felügyelő megpróbálta megfogni a lány kezét, illetve rácsapott és megcsípte a fenekét, miközben dolgozott.

A videót több százezren megnézték, és nyilván érkezett a poszt alá egy csokornyi bunkó komment is, melyek arról szóltak, hogy a nő biztatja a férfit a videóban.

Szerencsére ezek a sértő megjegyzések mit sem számítottak, a férfit letartóztatták, majd 500 dollár óvadék ellenében szabadon bocsátották.

Miloh azóta nyilatkozataiban elmondta, a kiszolgáltatott szituáció nyilvánossá tételének ötlete Philando Castile menyasszonyának nyomán fogalmazódott meg benne. A afroamerikai nő élőben közvetítette a Facebookon, hogy mi történik, miutána barátját lelőtték a rendőrök a minnesotai Falcon Heightsben egy piros lámpánál, igazoltatás közben. A 32 éves Philando Castile a jogosítványáért és az autó dokumentumaiért nyúlt, amikor a rendőr egy fegyvert látott meg az autóban, és azonnal rálőtt a sofőrre.

A hawaii lány még hozzátette, szerinte az élő videók elég bosszantóak, ám a minnesotai eset és a vele történt incidens kapcsán úgy gondolja, igenis lehet értelme ennek a funkciónak.

Ő maga is azt szerette volna megmutatni, hogy mit kell a nőknek, és a kisebbségeknek elviselniük olykor-olykor. 

Azért van itt egy másik érdekes és egyben felháborító eset a közelmúltból. Úgy tűnik, egyesek kifejezetten maguk ellen szeretnék fordítani az élő közvetítés adta lehetőségeket. Egy amerikai anya ugyanis nemrégiben megverte és durván szidta 16 éves lányát Savannah-ban lévő házukban, és mindezt élőben lehetett nézni a Facebookon.

A Facebook Live-ban jóval több lehetőség rejlik, mint a mély bepillantás a sztárok dekoltázsába, vagy éppen a politikai csatározásokba. Bizonyítékként szolgálhatnak bizonyos ügyekben!

via Staradvertiser, The Frisky

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.