Élet-Stílus

Élőben közvetítette a Facebookon, ahogy szexuálisan zaklatják

A Facebook Live-nak köszönhetően egyre több remek videóval gazdagodott a világ. Élőben követhetjük például, ahogy Rubint Réka dekoltázsán legördülnek az izzadságcseppek, ahogy fut, feneket formál vagy éppen azt, ahogy kisfia átúszik a lába között egy olasz szálloda medencéjében. De Kasza Tibor kis szösszeneteit is érdemes megnézni, ha szeretnénk néhány vidám percet szerezni magunknak.

De most nem ez a lényeg!

Az egész felvezetés csupán azt a célt szolgálta, hogy elmondjuk, itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a közösségi oldal eme kiegészítésének egyéb funkciója is lehet, nem csak a szórakoztatás, vagy a szigorú értelemben vett tájékoztatás.

A 21 éves, hawaii Makana Milho ugyanis így buktatta le szexuális zaklatóját.

Facebook élő

A fiatal transznemű lányt egy 2014-es táskalopásért ítéltek közösségi munkára, hat napig fürdőszobákat kellett takarítania. Makana felügyelőjével, ifj. Harold Villanuevával, utazott egy vállalati teherautóban, amikor is a 47 éves férfi egyértelmű ajánlatot tett neki.

Szexuális ellenszolgáltatásért cserébe előbb elengedte volna a munkából. Villanueva ráadásul még azzal is hencegett a lánynak, hogy más nőkkel is megtette ugyanezt.

A videóból egyébként kiderül, hogy a férfi tisztában volt a lány transzneműségével.

Makana Milho szerencsére nagyon élelmes volt. A 21. század adta lehetőségeket kihasználva – természetesen titokban – élőben közvetítette a Facebook oldalán, ahogy a szánalmas alak hosszasan ecseteli a lehetőségeket. A férfi többek között kifejti, hogy mivel a nő exbűnöző, így hiába is próbálná beárulni őt, senki sem hinne neki.

A lány ügyvédje azt is elmondta, hogy a felügyelő megpróbálta megfogni a lány kezét, illetve rácsapott és megcsípte a fenekét, miközben dolgozott.

A videót több százezren megnézték, és nyilván érkezett a poszt alá egy csokornyi bunkó komment is, melyek arról szóltak, hogy a nő biztatja a férfit a videóban.

Szerencsére ezek a sértő megjegyzések mit sem számítottak, a férfit letartóztatták, majd 500 dollár óvadék ellenében szabadon bocsátották.

Miloh azóta nyilatkozataiban elmondta, a kiszolgáltatott szituáció nyilvánossá tételének ötlete Philando Castile menyasszonyának nyomán fogalmazódott meg benne. A afroamerikai nő élőben közvetítette a Facebookon, hogy mi történik, miutána barátját lelőtték a rendőrök a minnesotai Falcon Heightsben egy piros lámpánál, igazoltatás közben. A 32 éves Philando Castile a jogosítványáért és az autó dokumentumaiért nyúlt, amikor a rendőr egy fegyvert látott meg az autóban, és azonnal rálőtt a sofőrre.

A hawaii lány még hozzátette, szerinte az élő videók elég bosszantóak, ám a minnesotai eset és a vele történt incidens kapcsán úgy gondolja, igenis lehet értelme ennek a funkciónak.

Ő maga is azt szerette volna megmutatni, hogy mit kell a nőknek, és a kisebbségeknek elviselniük olykor-olykor. 

Azért van itt egy másik érdekes és egyben felháborító eset a közelmúltból. Úgy tűnik, egyesek kifejezetten maguk ellen szeretnék fordítani az élő közvetítés adta lehetőségeket. Egy amerikai anya ugyanis nemrégiben megverte és durván szidta 16 éves lányát Savannah-ban lévő házukban, és mindezt élőben lehetett nézni a Facebookon.

A Facebook Live-ban jóval több lehetőség rejlik, mint a mély bepillantás a sztárok dekoltázsába, vagy éppen a politikai csatározásokba. Bizonyítékként szolgálhatnak bizonyos ügyekben!

via Staradvertiser, The Frisky

Olvasói sztorik