Élet-Stílus

Párizsban találták meg a nyolc éve, Londonból eltűnt macskát

Sokáig nem adta fel a reményt Marna Gilligan és Sean Purdy, miután 2008-ban, szeretett macskájuk megszökött londoni otthonukból. Az állat három éve, cicakora élt velük, és addig egyáltalán nem volt rá jellemző, hogy elcsavargott volna, de még az sem, hogy kimászkáljon a házból.

Teljesen átlagos, fekete-fehér foltos cica volt, amilyenből minden utcában él néhány, a gazdik telefonja így hetekig, folyamatosan csörgött, miután teleplakátolták a környéket a macska képével. A szökevény azonban nem került elő.

Hónapok teltek el, aztán évek. Egészen pontosan nyolc addig a napig, amelyiken a megdöbbent Sean Purdy megnyitott egy emailt. Attól a szervezettől küldték, amelyik bechipezte, és regisztrálta annak idején a macskát. Érdeklődtek, hogy van-e macskája egy bizonyos kódszámmal, mert ha igen, akkor mehet érte egy állatmenhelyre. Párizsba.

Senki sem tudja, hogyan és mikor került az állat Angliából Franciaországba, a háziállatoknak ugyanis útlevél kell az utazáshoz, így nem valószínű, hogy valaki magával vitte. Talán felszökhetett egy teherautóra, vagy vonatra, de ez csak spekuláció. Annyi biztos, hogy a cirmos az egyik párizsi pályaudvar környékén kóborolt, amikor egy állatorvos megtalálta.

Marna és Sean hazavitték a rég elveszett négylábút, és remélik, hogy az nem vág már bele egy újabb hosszú kalandba. Sean azt mondja, hazatérése óta a macska mindenhová követi őt a házban, olyannyira, hogy a éjjelente a férfi ágyán alszik. Az ajtónak és az ablakoknak a közelébe sem megy.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik