Élet-Stílus

Cápa támadta meg a férfit: megmutatta horrorsérüléseit

Hihetetlenül szerencsésnek érezheti magát Dr. Steven T Cutbirth, texasi fogorvos, amiért sikerült viszonylag enyhe sérülésekkel átvészelnie egy cápatámadást. Az orvos a Facebookon osztotta meg a friss sebeiről készült fotókat, és hátborzongató történetét.

Fotó: Facebook / Dr. Steven T. Cutbirth DDS
Fotó: Facebook / Dr. Steven T. Cutbirth DDS

Cutbirth a Bahamákon nyaralt a családjával. Vejével, és az unokaöccsével búvárkodni mentek, közben szigonnyal halásztak. A fogorvos el is ejtett egy halat, az viszont nem vette észre, hogy zsákmányának kifolyó vére felkeltette egy cápa érdeklődését. Cutbirthék már a felszínen voltak, a férfi föltartotta a szigonyra tűzött halat. Azt írja, elképzelni sem tudta, hogy mi történik vele, amikor a ragadozó kiugrott a vízből, és lecsapott. „Olyan érzés volt, mint amikor az amerikai fociban a védőjátékos, minden erejével rávetődik az irányítóra” – emlékszik vissza.

Fotó: Facebook / Dr. Steven T. Cutbirth DDS
Fotó: Facebook / Dr. Steven T. Cutbirth DDS

Az első, a fejét ért ütéstől Cutbirth elszédült, csak arra emlékszik, hogy látja amint a cápa a kitátott szájjal felé száguld. Küzdeni próbált, megütni a ragadozót a kopoltyúnyílásánál, de nem ért el vele semmit, a második támadás alulról, a jobb lábán érte. Végül szigonyostól elengedte a zsákmányolt halat, a cápa így békén hagyta őt.

A fogorvos három dolognak köszönheti az életét. Egyrészt, hogy a cápa nem őt akarta elkapni, csak a halat, amit megszigonyozott. Másrészt mindkét harapás a teste védett részein érte. Az első harapás nagy részét a búvármaszkja, másodikat a lábára szíjazott kés fogta fel. A férfit így elég volt néhány öltéssel összefércelni, és folytathatta is a nyaralást.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik