Élet-Stílus

Nem mert a muszlim nő mellé ülni – az út végére összebarátkoztak

Megijedt az SMS-étől.

Furcsa barátság szövődött a Glasgow- Malaga repülőjáraton.

Egy Beverley nevű nő fiával épp készült elfoglalni a helyét, amikor észrevette, hogy egy muszlim nő mellé szól a jegyük. A hidzsábot visel nő épp SMS-t írt valakinek a telefonján, és Beverley meglátta, hogy az üzenetben szerepel az Allah szó.

Ettől aztán pánikba esett.

Az utaskísérőnek jelezte a „problémáját”, a stewardess odakísérte őket a helyükre, és megkérdezte Beverleytől, el akarják-e hagyni a járatot.

A 27 éves Jiva Akbor (igen, a muszlim nő) ekkor még nem értette, hogy mi a gond, csak azt látta, hogy a nő láthatóan ijedten áll az ülés mellett. Az Oldhamben (Nagy Manchester) élő Jiva megkérdezte, mi a gond, Beverley pedig kénytelen volt elárulni, hogy megijedt, mert látta, hogy épp az Allah szót írja be a telefonjába.

A muszlim nő elárulta, hogy az üzenetben sajnálatát fejezte ki egy ismerősének, amiért feltörték a kocsiját, és beleírta azt is, hogy „Allah segítsen, hogy kellemesebb legyen a napod”.

Beverly ekkor már nem ijedt volt, hanem zavart; nagyon bántotta, hogy ilyen hülyén viselkedett. Elnézést kért Jivától, és elárulta: a politikusok és a média egy része által terjesztett rémhírek miatt volt benne félsz.

Aztán beszélgetni kezdtek, az út végén pedig megölelték egymást, számot cseréltek, és azóta is tartják egymással a kapcsolatot. A Mirror szerint már aznap este kommunikáltak; Beverly az alábbi üzenetet küldte:

Szia Jiva, remélem, megérkeztél a szállásra, és nem vagy túl fáradt. Nagyszerű érzés, hogy megismerhettelek, kedves és inspiráló ember vagy”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik