Élet-Stílus a világ egy fura hely

Kínában már megint egy fura óriásszobor nőtt ki a földből

A szájában jogart tartó, húszméteres aranypontynál feleslegesebb még talán sosem készült.

Kínában sosem volt hiány bizarr dolgokból – gondoljunk csak a száznapos tojásra, vagy a még hajmeresztőbb épületekre, de köztéri óriásszobraik is említést érdemelnek. Az egyik legújabb mestermunka a pontyhalászatáról és iparáról is ismert hétmilliós Henan tartomány központjában, Csengcsouban áll, és óriási meglepetésre egy óriási pontyot formáz.

BS22CBV200AP0001

A huszonkét méter magas és hét méter széles szobor huszonkét tonnát nyom, szájában pedig egy jó szerencsét és erőt jelképező jogart tart, melytől azt várják, hogy további fellendülést hoz majd a városnak.

900x600_BS22CI1K00AP0001

A kínai internetezőknek a legtöbb esetben semmi gondjuk nem szokott lenni a fura szobrokkal, de ezzel kapcsolatban még ők is elég szélsőséges véleményeket képviselnek:

“Tudja vajon a kormány, hogy hányan éheznek? Inkább költötték volna rájuk a pénzt, ahelyett, hogy valami felesleges szobrot finanszíroznak.”
900x600_BS22CDS400AP0001

“Ha Kínának van elég forrása egy szükségtelen szobor felállítására, akkor akár az életminőségünk javításán is dolgozhatnának…”

A képeket látva ez némiképp érthetővé is válik, hiszen az alkotás láthatóan a semmi közepén fog állni.

2841_712330_550409

Alkotója, Huang Guorui fél évet töltött a mű elkészítésével, és azt állítja, hogy rövidesen egy tó és egy szökőkút is épül majd a ponty köré. Reméljük, viccelt.

Fotók: 163.com, Sina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik