Élet-Stílus

A gyógytornászt is meglepte Kulka János gyors felépülése

A színész már olyan finom mozgásokra is képes, mint hogy gombostűt vegyen fel az asztalról. A jobb karja még gyenge, de a felépülése a vártnál is gyorsabban halad.

„Jól vagyok. Gyógytornász segít a mozgás javításában, logopédus pedig a beszédkészség visszaszerzésében” – mondta a Délmagyar.hu-nak Kulka János színész, aki tizenegy héttel ezelőtt súlyos stroke-on esett át. A megyei lap azért kérdezhette röviden a színészt, mert egy szegedi mozgásterapeuta – Kulka gyermekkori barátja –, Kalmár Nagy Klára Laura segíti a rehabilitációját.

A szegedi gyógytornász hetente kétszer-háromszor utazik Budapestre, hogy páciensét három-három órán keresztül tornáztassa. Kalmár Nagy Klára Laura a lapnak azt mondta: nem várt lendülettel haladnak, az első kezelés negyvenedik percében a betege elkezdte mozgatni az addig magatehetetlen jobb kezét. Öt héttel a műtét után a kezelőorvosa hazaengedte a művészt, azóta a szakember az otthonában gyakoroltatja vele a mindennapokhoz szükséges mozgásformákat.

„Janó nem egészen három hónappal a műtét után szendvicset készít, késsel-villával eszik, ír, autót vezet, teniszütővel gyakorol, jár-kel, mint maga vagy én. Sőt még olyan finom mozgásokra is képes, mint hogy gombostűt vegyen fel az asztalról, és a hegyével megérintse a felületét. Nincs előtte akadály” – mondta az elért eredményekről a terapeuta, aki szerint a színész jobb keze még valamivel gyengébb még, mint a bal, ezért az erősítése a céljuk.

A delmagyar.hu oldalon a gyógytornász saját képeit is megnézheti a lábadozó színészről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik