Élet-Stílus

Kirúgták a világ legkényesebb riporternőjét

Alighanem egyszer, s mindenkorra véget ért Lydia Cummings, az Azteca Pueblo tévécsatorna 24 éves riporterének újságírói pályafutása. Nehéz legalábbis elképzelni, hogy létezik a világon olyan médium, amelyik vele történtek után alkalmazni merné.

kép: Twitter
kép: Twitter

Miután Cummings a Mexikó középső részén fekvő, árvíz sújtotta Puebla városából tudósított, megjelent róla egy fotó, amin egy helyi házaspár felemeli őt, nehogy vizes legyen a cipője. A fotó pillanatok alatt elterjedt a Twitteren, majd #LadyReportera hesteggel elkezdtek özönleni a mémek. Az ügy annyira kínossá vált, hogy a tévétársaság azonnali hatállyal felmondott a riporternőnek. Azt írták, elfogadhatatlannak tartják a tiszteletlenségét.

kép: Twitter
kép: Twitter

Nem sokkal később Cummings az El Paísnak azt nyilatkozta, hogy az egész ügy egy ostoba félreértés. Azt mondta egyáltalán nem ő kérte a helyieket, hogy emeljék fel, de azok annyira szerettek volna neki segíteni, hogy nem akarta őket megbántani az elutasításával.  Azt mondta, nagyon reméli, hogy máshol folytathatja a riporteri szakmát, mert imádja csinálni. Megemlítette, hogy korábban többször tudósított már áradásokról, és soha sem érdekelte, ha vizes, vagy koszos lesz.

(USA Today)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik