Élet-Stílus

Rendőrök mentettek ki egy forró autóba hagyott kutyát – videó

A spanyol rendőrök az ablakot betörve szabadították ki a napon hagyott autóban szenvedő ebet. A kutya gazdája ellen állatkínzás miatt emelnek vádat.

A Spanyolország délkeleti részén található Aspe város rendőrei egy másik üggyel kapcsolatos bejelentés miatt vonultak ki szerda délelőtt, amikor meglátták az utcán parkoló autót, és a járműben hagyott ebet – jelentette a spanyol sajtó. A több mint 30 fokos melegben, a napon álló autónak fel voltak húzva az ablakai és a légkondicionáló sem működött

A rendőrök először telefonon próbálták elérni az autó tulajdonosát, de nem vette fel a telefont. Ezután hangosbeszélőn keresztül keresték, abban reménykedve, hogy a közelben van, és meghallja őket, de ekkor sem jelentkezett.

A rendőrök látták, hogy a kutya egyre jobban elgyengül, így végül úgy döntöttek, hogy a jármű ablakát betörve mentik ki a forró autóban hagyott ebet. A kutya kiszabadításáról videót készítettek, amit a spanyol rendőrség tett közzé.

A kiszabadított eb rögtön egy közeli árnyékos helyre menekült, ahol a rendőrök vizet adtak neki. A kutya egy helyi állatvédelmi szervezet gondozásába került, az autót pedig a hatóságok lefoglalták. A rendőrök keresik az autó 29 éves bolgár állampolgárságú tulajdonosát, aki ellen állatkínzás vádjával fognak eljárást indítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik