=== NO ARCHIVE IMAGE === ATN. OLDLOVE07. SCMP Pictures (UNDATED HANDOUT)
Élet-Stílus

96 éve házasok, és még mindig szerelmesek egymásba

24.hu
24.hu

2016. 07. 08. 07:49

A kínai Guangxi tartmányban élő falusi házaspár még kisgyerek volt, amikor először találkoztak, és össze is házasodtak – írta a South China Morning Post. A most 103 éves feleség elmondta: még mindig emlékszik arra a napra, amikor hatévesen megérkezett férje otthonába. A nő azután költözött oda, hogy szülei meghaltak, és egy helyi szokást követve házasodott akkor össze nála egy évvel idősebb férjével.

Az úgynevezett tong yang xi (nagyjából: gyerekként nevelt meny) lehetőséget adott neki arra, hogy egy család örökbefogadja, és egyben összeházasodjon a család egyik fiúgyermekével. “Este megvacsorzátunk az család idős tagjaival, és összeházasodtunk” – mondta el a nő a kínai sajtónak.

A beszámoló szerint új családja szintén nagyon szegény volt, annyira, hogy még egy matracra sem futotta, amin aludhatak volna. Férje családja azonban nagyon jól bánt vele, és mindig kapott enni, még akkor is, ha ők maguk sem tudtak mindig elég ételt rakni az asztalra.

=== NO ARCHIVE IMAGE === ATN. OLDLOVE07. SCMP Pictures (UNDATED HANDOUT)
A 103 éves férj és 102 éves felesége még mindig szerelmes egymásba

Felnőttként a férj mezőgazdasági munkákat végzett, míg a nő a háztartást vezette, és cipőkészítéssel szerzett extra jövedelmet. A házaspár öt fiút és egy lányt nevelet fel, akik a beszámolók szerint rendszeresen visszajárnak a faluba, meglátogatni szüleiket.

A falusiak a kínai sajtónak elmondták: soha nem látták a százéves párt vitatkozni, vagy veszekedni, hozzátéve, hogy a “világ békés és nyugodt a környezetükben”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.