Élet-Stílus

Ez a férfi rengeteg katasztrófában életét vesztette, de tulajdonképpen jól érzi magát

Eddig élete során legalább négyszer meghalt. Csalásra becsületsértés volt a válasz.

Ismerős a kedves olvasónak ez az arc?

twitter.com/HeadOfBolo
twitter.com/HeadOfBolo

Pedig láthattuk már néhányszor a hírekben. Ő az isztambuli reptéren történt terrortámadás egyik áldozata. Előtte, májusban is meghalt már, hiszen a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgépen utazott. Szintén életét vesztette az orlandói melegbár elleni támadásban;

a fotója legalábbis feltűnt valamennyi említett tragikus esemény áldozatait ábrázoló képek között.

A Mashable cikkéből kiderül, hogy amikor néhány hete Mexikóban lövöldözés tört ki egy tüntetésen, a férfi képe akkor is a halottak fotói között szerepelt.

Hősünk azonban nagyon is életben van; merthogy egyik szörnyű tragédia helyszínén sem volt jelen. 

De akkor hogy keveredhetett a fotója minden alkalommal az áldozatok képei közé? A France 24 kiderítette.

Vendetta

Ez a férfi – sajnálatos módon – csaló. Mexikói barátaitól kért kölcsön különböző összegeket, amikre a kedves ismerősök utána keresztet vethettek; az úriember egy fillért nem szolgáltatott vissza nekik. Ezért elhatározták, hogy bosszút állnak, és a vendetta részeként – ahol csak lehet – lejáratják őt.

Így minden egyes tragikus esemény után beküldték a lapoknak a fotóját valami szomorú felirattal,

és a médiumok egy része – feltehetően azért, mert eszükbe sem jutott, hogy bárki esetleg ilyesmivel viccel –készpénznek vette az értesülést, és megjelentette szegény áldozat fotóját. A többi orgánum pedig szolgai módon átvette tőlük.

A France 24 munkatársainak sikerült elérnie a visszaeső elhalálozót, aki elmondta: valóban tartozik néhány embernek, és látta már a fotóját néhány tragikus esemény áldozatainak képei között, sőt

jelezte is a BBC-nek és a New York Times-nak, hogy meglehetősen életben van,

de senki nem foglalkozott vele. Feljelentést nem tett, mert „Mexikóban úgysem történne semmi” ilyen ügyben. Az azért nem kizárt, hogy néhány személy ellen hamarosan nyomozás indulhat becsületsértés miatt, és talán az örök áldozat is megbűnhődik (mármint ezúttal jogi értelemben) a csalások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik